Вукановић: Додик, Човић и Изетбеговић су лицемјери и криминалци који покушавају завадити народ

19.09.2019. 21:50
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Посланик у Клубу СДС у НСРС Небојша Вукановић истакао је да је тренутна ситуација у БиХ уствари договорена игра између Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића.

Како је истакао један другом набацују лоптице и подижу тензије како би народе још више подијелили, како би лакше владали.

– Можда су на почетку са овим срамним играма могли манипулисати већином људи, али мислим да су сада сваком досадили и више нико неће насједати на њихове трикове. У овој држави треба причати о егзодусу и миграцијама какве нису виђене још од средњег вијека, о анарахији која влада и безакоњу, а не о глупим декларацијама и резолуцијама, о листу папира који не вриједи ни 10 центи и који ће завршити у смећу попут Декларације СНСД из 2015. Додик је тада у Декларацији казао независна Република Српска до 2018. године. И сада када их питате шта је са том Декларацијом они шуте. То су само лицемјери, лажне патриоте и велики криминалци који покушавају завадити народ. Величине њихових вила – Човићеве у Мостару, Додикове у Бакинцима и Бакирове у Сарајеву и Истанбулу показују колико су велике патриоте. Док народ нема шта да једе они су направили хацијенде у стилу Пабла Ескобара – рекао је Вукановић за Н1.

Коментаришући смјену потпредсједника НСРС Сенада Братића Вуканович је рекао да је кључна ствар што није формиран Савјет министара и што Додик није ушао у власт.

– Не би било ни декларација нити резолуција. Треба подсјетити јавност да је ПДП почетком ове године због сличних разлога тражио смјену Сенада Братића, а СНСД је био против јер није хтио да затеже односе са СДА како би лакше ушао у Савјет министара. Дакле, кључан узрок свих ових проблема је незадовољство Додика и СНСД што нису добили неколико министара у Савјету министара и што су учинили СДА велике уступке. Треба подсјетити како је Додик сва кључна министарства предао Бошњацима и Хрватима. Тако да Бошњаци имају министарство одбране, безбједности и спољних послова, а Хрвати кључно министарство – финансија и правде. Додик је добио два маргинална министра. Упркос свим његовим уступцима Додик није успио ући у власт и сви ови потези су израз његовог незадовљства – додао је Вукановић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 19.09.2019. 23:26
    Mudro zboris Vukane!
Повезане вијести
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима
Вукановић пита да ли Српска Законом о непокретној имовини признаје Шмита Вукановић пита да ли Српска Законом о непокретној имовини признаје Шмита
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 50m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 45m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 33m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 39m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 7m
    0