Вуковић: Што прије именовати новог нотара у Палама

05.10.2020. 18:03
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је данас у Палама да је неажурност Министарства правде Републике Српске и неименовање новог нотара направило велики проблем становништву ове општине.

Вуковић је позвао Министарство правде Републике Српске да хитно и у што скорије вријеме ријеши ово питање, јер, како каже, није у реду да Пале као једна од највећих сарајевско-романијских општина нема нотара.

- Бројни становници и привредници из Пала су ме позивали и изразили незадовољство због тога што смо дошли у ситуацију да немамо нотара. Сигурно да региструјемо Министарство правде Републике Српске као институцију која је морала да брине о томе када ће досадашњи нотар из Пала отићи у пензију и да на вријеме пронађе адекватну замјену, односно именује новог нотара, како не бисмо имали проблеме које сад имају наши грађани – каже Вуковић.

Вуковић истиче да је тренутна ситуација алармантна, јер имамо једног нотара у Источном Сарајеву, што је мало за овако велико подручје.

- У општини Пале имамо значајно велики промет некретнина, а знајући да већи број привредних субјеката са Јахорине и подручја Пала остварује своје потребе код нотара, можемо да закључимо да је тренутна ситуација недостатка нотара алармантна – истиче Вуковић.

Он каже да би избор новог нотара у општини Пале могао да потраје из разлога што, према информацијама којима располаже, још увијек није расписан јавни конкурс или позив за избор новог нотара у овој општини.

- Позвао бих Министарство правде Републике Српске да редовно ажурирају податке везане за одлазак нотара у пензију, да на вријеме припремају избор нових нотара, који би могли да конкуришу и да полажу нотарски испит, како не бисмо у будућности долазили у овако незгодне ситуације – каже Вуковић.

Према нашим сазнањима, дугогодишњи нотар у Палама Миланко Голијан недавно је отишао у пензију, те је нотарска канцеларија, која се налазила у згради Електродистрибуције Пале, сада празна и чека на избор новог нотара. Због тога, становници Пала ће услуге нотара морати да потраже у Источном Сарајеву или у Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 47m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 54m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 36m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 14m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 46m
    0