Вулин: Сљедеће године стижу хеликоптери из Русије

19.08.2019. 13:13
0
ИЗВОР: Tanjug

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да се споразум предсједника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића добро развија и да ће сљедеће године у Србију стићи још седам руских хеликоптера.

"Обезбедили смо да несметано стигне 10 БРДМ-2 оклопних возила, са министром Сергејем Шојгуом смо разговарали о томе да их стигне још, стићи ће и тенкови који су договорени", рекао је Вулин за РТС.

Вулин је са делегацијом Министарства одбране боравио у Русији, на позив руског министра одбране Сергеја Шојгуа, где је обишао фабрику "Роствертол", која ће у првом кварталу наредне године испоручити четири нова хеликоптера Војсци Србије, присуствовала финалу тенковског биатлона у ком је екипа Војске Србије заузела осмо мјесто.

Вулин је за РТС навео да ће у првом кварталу сљедеће године стићи четири Ми-35 хеликоптера, као и три Ми-17 хеликоптера.

Рекао је да Србија и Русија никада нису имале толико заједничких активности и да ће се, у складу са политиком војне неутралности, наставити сарадња када су у питању војне вјежбе, пренос искуства, образовање кадрова.

Он је додао да србија сарађује и са истоком и са западом, односно да сама бира пријатеље, наоружање и образовање за своје кадрове.

"Ми смо наручили и већ добијамо ХА-145 хеликоптере француско-немачке копродукције, наручили смо и ракете 'мистрал' из Француске, а видите колико наоружања набављамо с простора Руске Федерације. То је војна неутралност, сами бирате, доносите одлуке и узимате шта је најпотребније вашој земљи", рекао је Вулин.

Он је додао да је велика част што је Србија позвана да 2020. године учествује у Паради побједе на Црвеном тргу.

Говорећи о томе што су припаднице јединице Кобре први пут обезбијеђивале зграду Предсједништва, што су многи критиковали, Вулин је рекао да је "тешко разумљива та количина мржње према сопственој војсци".

"Припаднице Кобри су равнопревни припадници Војске. Обављале су свакодневне активности јер су задужене за безбедност врховног команданта", рекао је Вулин.

Вулин је рекао и да је новоотворени аутопут "Милош Велики" резултат политичке воље и упорности предсједника Александра Вучића.

Он је казао да је отварање аутопута показало и да је део јавности у стању да нападне било шта, не покушавајући да нађе било какакв аргумент.       

"Када већ не може да се нападне аутопут, онда су рекли да се аутопут зове погрешно, јер Милош Велики никада није био "Милош Велики". Нажалост, та мржња говори и о самој мржњи, али и о незнању. Наиме, Народна скупштина је 14. јула 1898. године донела одлуку 'да се Милош има звати Великим', а народ му је за живота дао надимак 'Коџа Милош', односно Милош Велики", рекао је Вулин.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 59m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 56m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 18m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 32m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 29m
    0