WТА пред банкротом

23.10.2023. 18:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Интервју Јурија Пољског, потпредсједника Казахстанске тениске репрезентације, изазвао је жестоке реакције на другој страни. Разлог ? Прогноза за женски тенис која је, у најмању руку, песимистична.

- Ситуација у WТА је веома лоша и могло би да дође до банкрота већ у 2026. или 2027. години, ако се њихова финансијска ситуација не промијени - рекао је Пољски у интервјуу руским медијима.

Наиме, повод за интервју је могућност да се мушки и женски тенис удруже, што је недавно најавио један прилично поуздан британски лист. Пољски у том потезу види најбољу опцију за "преживљавање" женског тениса.

- За WТА је овакав потез спас, а за АТП ствар репутације. Челници мушког тениса не желе колапс женског јер би посљедице биле лоше за цио наш спорт - истиче потпредсједник федерације чији је члан прошлогодишња шампионка Вимблдона и једина тенисерка која је у овој сезони освојила два WТА 1.000 турнира, Јелена Рибакина.

Он тврди да уједињење није немогућа мисија, да је за све празније трибине на женским турнирима најбоља опција да што више такмичења буде мјешовито, јер као што је познато, јако мало турнира је заједничко за мушку и женску категорију, што значајно, чини се, штети тенису њежнијег пола.

- Разговори се већ воде и у одмаклој су фази. АТП је у доброј финансијској ситуацији, има резерве, играчи имају пензиони фонд. Једино питање за њих је на којој основи обавити уједињење - истиче он.

Међутим, Пољски је у одговору добио само деманте.

-WТА је финансијски потпуно здрава, а уједињење са АТП се уопште не разматра - узвратио је Стив Сајмон, директор Женске тениске асоцијације.

- Веома смо узбуђени због сјајне перспективе и већ смо најавили повећање наградних фондова за 400 милиона долара у наредних десет година – додао је он.

А да ствар буде још шокантнија, када је у питању будућност тениса, потрудио се Милош Раонић.

"АТП и WТА желе да се уједине како би заједно постигли бољу цијену када их буде купио арапски инвестициони фонд ПИФ", нагласио је канадски тенисер.

Тако је Раонић поновио гласине да се ова компанија, чија вриједност се процјењује на "скромних" 700 милијарди долара, наоштрила на куповину тениса у цјелости.

Шта је од свега овога тачно, остаје да видимо.

Коментари 0
Повезане вијести
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева
Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 23m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 43m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 7m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    1h 56m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    1h 50m
    0