За 15 субјеката казне у вриједности од 15.100 КМ због кршења мјера

13.07.2020. 14:16
1
ИЗВОР: СРНА

Инспектори су протеклог викенда на подручју Републике Српске утврдили неправилности у 15 од 595 контрола поштовања мјера заштите од епидемије вируса корона у заједници и радним срединама, те су субјектима изречене казне у вриједности од 15.100 КМ.

Казне су изречене јер се нису досљедно придржавали прописаних превентивних мјера које се односе на обезбјеђивање социјалне дистанце, број лица која су истовремено боравила у објекту и кориштење заштитне опреме, а акценат је био на угоститељским објектима у вечерњим часовима и возилима јавног превоза који због фреквенције грађана на дневном нивоу представљају високоризичне субјекте.

Контролу је спровела Републучка управа за инспекцијске послове у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората Републике Српске наводе да инспектори појачано контролишу пословне субјекте у поподневним часовима и у дане викенда, имајући у виду погоршање епидемиолошке ситуације.

- Упозоравамо привредне субјекте да поштују мјере заштите од епидемије. Долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана, а за свако кршење превентивних мјера предузимаће се законом предвиђене репресивне мјере - упозоравају из Инспектората.

У саопштењу је истакнуто да је од великог значаја да пословни субјекти рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто, што је важно не само ради заштите корисника услуга, већи и радника, јер је лична одговорност најбоља превентивна мјера.

- Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона, а с циљем што лакшег превазилажења потешкоћа изазваних пандемијом - поручили су из Инспектората. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 13.07.2020. 18:35
    Tako i treba, samo po džepu, nas jedino tako mogu natjerati da poštujemo mjere
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 13m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 46m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 46m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 23m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 52m
    0