За три седмице на залихе потрошено 16,6 милиона евра

27.03.2020. 09:05
0
ИЗВОР: Tanjug

Домаћинства у Србији су за непуне три седмице потрошила двије милијарде динара (16,6 милиоина евра) на куповину залиха у страху од епидемије, пише Политика.

Због раста потрошње од 20 одсто, своје тржишно учешће највише су увећали велики трговински ланци, а удио малих радњи је опао.

У Србији се за вријеме пандемије највише купују брашно, шећер и тоалет папир, а најбројнији купци су махом старија домаћинства, саопштила је компанија “ГфК” која се бави истраживањем тржишта, а преноси Агросмарт.

На листи најтраженијих производа у протекле три недјеље нашли су се и смрзнуто поврђе, конзервирана туњевина, јаја, тјестенине, смрзнуто пециво и уље. У истраживању је анализирано 32 милиона куповина у периоду од 24. фебруара до 15. марта.

Истраживање је показало да млађа домаћиснства и она с већом куповном моћи нису прибјегавала куповини залиха ни приближно коллико су то чинила старија домаћинства, као и она с мањом куповном моћи.

Купци из Београда и Војводине су нешто више трошили на залихе него домаћиснтва у источној и јужној Србији.

 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 3m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 47m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 36m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 30m
    0