За викенд свјеже са мјестимичном кишом, на планинама слаб снијег

06.04.2023. 13:50
0
ИЗВОР: srna.rs

За викенд ће у Републици Српској бити свјеже са мјестимичном кишом, а на планинама се очекује слаб снијег или сусњежица, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Сутра ујутру ће бити хладно уз слаб мраз и умјерену облачност. Током дана биће промјенљиво до умјерено облачно уз доста сунчаних периода и постепено све топлије вријеме, а на истоку облачније.

Током ноћи на суботу, 8. априла, биће мјестимично уз слабу кишу, у вишим предјелима слаб снијег. Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверних смјерова, послије подне ће слабити, а увече промјенљивих смјерова.

Минимална температура ваздуха биће од минус три до три, у вишим предјелима од минус седам, а максимална од седам до 14 степени Целзијусових, у вишим предјелима од три степена.

У суботу, 8. априла, биће облачно и свјежије са кишом која се шири од сјевера ка југу и истоку. У вишим предјелима очекује се сусњежица или слаб снијег. На југу Херцеговине повремено ће падати киша.

Минимална температура ваздуха биће од један до пет, у вишим предјелима од минус три, а максимална температура од пет до 11, на југу до 15, а у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

У недјељу, 9. априла, биће облачно са мјестимичном кишом, а у вишим предјелима сусњежица или слаб снијег.

Минимална температура ваздуха биће од један до шест, у вишим предјелима од минус један, а максимална температура од пет до 12, на југу око 15, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

У понедјељак ће бити претежно облачно са кишом у сјеверном дијелу Српске, док ће у вишим предјелима падати сусњежица или слаб снијег. Послије подне ће бити мјестимично са слабим падавинама које ће до вечери престати.

Минимална температура ваздуха биће од један до седам, у вишим предјелима око нула, а максимална температура од шест до 13, на југу око 15, у вишим предјелима око два степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
И данас натпросјечно топло И данас натпросјечно топло
Сутра сунчано и натпросјечно топло Сутра сунчано и натпросјечно топло
Нагла промјена времена, очекује се пад температуре за 20 степени Нагла промјена времена, очекује се пад температуре за 20 степени
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    10h 3m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    5h 29m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    5h 39m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 44m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    12h 23m
    0