За викенд умјерено облачно и сунчано, у понедјељак киша

05.02.2021. 15:43
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској ће током наредних дана бити промјенљиво до умјерено облачно вријеме, почетком наредне седмице са кишом у већини крајева и дневном температуром од 12 до 17, а на сјеверу и југу и до 20 степени Целзијусових, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Сутра ујутро ће бити мало до умјерено облачно, локално са пролазном маглом по котлинама.

Током дана биће мало до умјерено облачно и сунчано са температуром изнад просјека за ово доба године. Дуваће слаб до умерен југозападни вјетар.

Минимална температура ваздуха биће од четири до девет, на планинама око један степен, а највиша дневна од 12 до 17, на сјеверу и југу до 20 степени, те на планинама од седам степени Целзијусових.

У недјељу, 7. фебруара, ујутро ће бити промјенљиво облачно, а на западу и југу облачније.

Током дана ће бити мало до умјерено облачно и сунчано, а касно увече очекује се јаче наоблачење са југозапада и запада, које ће касније у ноћи на понедјељак условити кишу прво на западу и југу, а потом ће се до јутра проширити на већину предјела.

Температура ће и даље бити знатно изнад просјека за ово доба године.

Минимална температура ваздуха биће од четири до девет, на планинама око два, а највиша дневна температура од 12 до 17, на сјеверу и југу до 20 степени, на планинама од осам степени Целзијусових.

У понедјељак, 8. фебруара, ујутро ће бити облачно и вјетровито, са кишом у већини крајева, на југу са пљусковима и грмљавином.

Током дана ће се задржати кишовито и промјенљиво облачно вријеме, на југу са пљусковима и мало обилнијим падавинама, повремено са краћим периодима сувог и сунчаног времена. Касније увече и током ноћи очекује се престанак падавина и дјелимично разведравање, те мали пад дневне температуре, али и даље изнад просјека.

Минимална температура ваздуха биће од три до девет, на планинама око три степена, а највиша дневна од осам до 13, на сјеверу до 16, на планинама од четири степена Целзијусова.

У уторак, 9. фебруара, ујутро ће бити облачно са кишом у јужним и југозападним крајевима, на сјеверу промјенљиво облачно и суво вријеме.

Током дана падаће слаба до умјерена киша у већини крајева, а на југу ће периодично бити пљускова. Температура у осјетном паду у односу на претходне дане, али и даље изнад просјека за ово доба године. У току ноћи очекује се престанак падавина, уз облачно вријеме.

Минимална температура ваздуха биће од три до осам, на планинама око нула, а највиша дневна од шест до 10, на сјеверу до 13 степени, на планинама од три степена Целзијусова. 

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана промјенњиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенњиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 24m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    2h 29m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    15h 51m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    3h 21m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    3h 35m
    0