Забиљежена четири случаја кршења епидемиолошких мјера у Српској

04.05.2021. 11:27
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске евидентирало је током протеклих празника четири случаја кршења епидемиолошких мјера.

Из МУП-а је саопштено да су службеници Полицијске управе Источно Сарајево утврдили да је угоститељски објекат у Источном Новом Сарајеву радио јутрос у 00.50 часова, што је супротно Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, те да се у објекту налазило укупно девет лица.

Кривично дјело "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије" забиљежено је и у угоститељком објекту у мјесту Кола код Бањалуке.

Полиција је јуче, пола сата након поноћи, реаговала при успостављању нарушеног јавног реда и мира, те утврдила да локал ради и да у њема има више лица.

Исто дјело евидентирано је и 2. маја, у 23.15 часова у угоститељском објекту у Теслићу, гдје су припадници Полицијске управе Добој, заједно са радницима Одјељења за инспекцијске послове, затекли 32 лица.

Четврто кршење епидемиолошких мјера забиљежено је 30. априла у Бањалуци, гдје је полиција у угоститељском објекту затекла укупно 77 лица.

МУП позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима, из МУП-а поручују да ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик: Српска као самостална држава за три године би постала чланица ЕУ
Корона вирус потврђен код још 66 особа у Српској
Корона вирус потврђен код седам особа у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Вирусом корона заражено пет особа у Источном Сарајеву
  14h 55m
  0
 • Српску Илиџу часно одбранили Илиџанци (ФОТО)
  12h 39m
  1
 • На Електротехничком факултету промовисана кампања уписа студената (ВИДЕО)
  14h 21m
  0
 • Мандић: Под хитно смијенити Градски одбор СНС Београд, са Небојшом Стефановићем на челу
  9h 27m
  0
 • Додик: Српска као самостална држава за три године би постала чланица ЕУ
  14h 24m
  1