Забрану и ограничење кретања прекршило 27 грађана

05.05.2020. 10:00
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској 27 грађана у протекла 24 часа није поштовало закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања.

Полицијски службеници су евидентирали и једно лице које је прекршило изречену мјеру кућне изолације, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Приликом контрола, без личне заштитне опреме /маске и рукавица/ на јавним површинама затечено је 135 лица којима је уручен прекршајни налог у складу са Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести.

Из МУП-а подсјећају да се закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске забрањује кретање лица са навршених 65 и више година, те кретање свих лица на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране су изузете особе којима послодавац изда потврду о потреби кретања ради несметаног обављања процеса рада и особе којима дозволу за кретање изда МУП.

МУП позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    54m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 3m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 8m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 51m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    12h 5m
    0