Заражена вирусом корона излазила из куће, пријети јој затвор

08.04.2020. 09:44
0
ИЗВОР: Srna

Загребачка полиција поднијела је кривичну пријаву надлежном тужилаштву против 33-годишње жене због сумње да је починила кривично дјело ширење и преношење заразне болести јер је излазила из куће иако је заражена вирусом корона, саопштено је из полиције.

-Нажалост, поједини грађани се не придржавају мјера самоизолације и изолације- рекао је начелник загребачке полиције Марко Рашић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је казна за то до двије године затвора, преносе хрватски медији.

Загребачка полиција завршила је криминалистичко истраживање над 33-годишњакињом због сумње да је починила кривично дјело ширење и преношење заразне болести на штету више лица.

Она је осумњичена да је то починила тако што у суботу, 4. априла, у 13.45 часова током редовне провјере придржавања мјера самоизолације није затечена на пријављеној адреси пребивалишта, већ се кретала ван свога стана до стана својих родитеља, односно из једног загребачког насеља у други, иако је била дужна поступити по упутству о самоизолацији које је издао надлежни епидемиолог, у трајању од 17. марта до 13. априла због дијагностификоване заразне болести Covid-19.

Тим својим понашањем у опасност од ширења и преношења заразне болести довела је станаре на адреси на којој живи и станаре на адреси на којој живе њени родитељи, истичу у полицији.

Осумњичена је полицији изјавила да је одобрење да се удаљи са адресе самоизолације добила од свог епидемиолога.

Полиција је саопштила да је након провјере навода утврдила да то није истина с обзиром на то да је њен епидемиолог нагласио да јој такво упутство није дао нити би то рекао било коме другом ко болује од заразне болести Covid-19.

Након проведене криминалистичке истраге против осумњичене је поднијета кривична пријава редовним путем надлежном државном тужилаштву, наводе из загребачке полиције.

Коментари 0
Повезане вијести
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Сутра 33 године од масакра над 13 резервиста ЈНА на Коранском мосту Сутра 33 године од масакра над 13 резервиста ЈНА на Коранском мосту
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 36m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    11h 8m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 39m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 29m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    16h 6m
    1