Здравственим радницима из Србије бесплатан боравак у сарајевским хотелима

19.07.2021. 19:30
0
ИЗВОР: СРНА

 Премијер Кантона Сарајево Един Форто, кантонални министар здравства Харис Вранић и директор Туристичке заједнице Кантона Сарајево Кенан Магода данас су у Београду министру здравља у Влади Србије Златибору Лончару представили програм "Одмори у Сарајеву", односно бесплатне ваучере које је овај кантон обезбиједио за боравак здравствених радника Србије у сарајевским хотелима.

Форто је, у име грађана Сарајева, захвалио Лончару за помоћ и донацију Владе Србије од 20.000 доза вакцина против вируса корона које су упућене у априлу, истакавши да је програм "Одмори у Сарајеву" гест којим се жели исказати захвалност и продубити пријатељство, саопштено је из кантоналне Владе.

- Грађани Сарајева неће заборавити хуманост државе Србије у тренуцима када нам је помоћ била најпотребнија, када нисмо имали нити једну дозу вакцина. Управо зато желимо да захвалимо здравственим радницима Србије, људима који су годину и више дана радили у `црвеним зонама`, које овим путем позивам да се пријаве за ваучере и дођу у Сарајево да бесплатно одсједну у неком од наших хотела, да се лијепо и угодно одморе, у друштву пријатеља- истакао је Форто.

Лончар је захвалио премијеру Кантона Сарајево за ваучере за здравствене раднике Србије, истакавши да је вирус корона могуће побиједити само сарадњом и заједничком борбом.

- Пандемија вируса корона потврдила је чињеницу да се у тешким тренуцима морамо ослонити једни на друге и да кризе попут ове, узроковане вирусом, можемо савладати и пребродити искључиво заједничком борбом. Наши људи воле Сарајево, стога сам сигуран да ће велики број здравствених радника из система заштите од вируса корона искористити ову прилику и лијеп гест наших пријатеља-  рекао је Лончар.

Програм субвенционисања туристичко-угоститељских услуга смјештаја у 14 сарајевских хотела креиран је од Кантона Сарајево, у знак захвалности Влади Србије која је пружила директну помоћ овом кантону кроз донације вакцина.

Програм је намијењен држављанима Србије, здравственим радницима који су радили у "црвеним зонама", који ваучер за бесплатан боравак у Сарајеву могу искористити до 31. децембра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 19m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 33m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 23m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 38m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 21m
    0