Зеленски увео кривичну одговорност због сарадње са Русијом

15.03.2022. 13:00
3
ИЗВОР: politika.rs

Украјински предсједник Владимир Зеленски потписао је закон на основу кога сваки сарадник с „државом-агресором” може бити послат у затвор.

- Украјински предсједник потписао је Закон о колаборационизму и он ће бити објављен - изјавио је први замјеник предсједника Врховне раде Украјине Александар Корнијенко, преноси Спутњик.

Он је додао да 20 посланика украјинског парламента који су напустили земљу на почетку руског напада на Украјину, по његовом мишљењу, због сарадње с Русијом морају бити осуђени на максималну казну предвиђену новим законом.

У јануару 2015. године, украјинске власти званично су прогласиле Руску Федерацију „земљом агресором”, а Врховна рада је 3. марта усвојила законе којима се мијења кривични закон земље. Први документ уводи затворску казну за сарадњу са „државом агресором” до 15 година, док други омогућава затварање политичких партија и правних лица повезаних са осуђенима по првом закону, преноси Танјуг.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    КтоТо 16.03.2022. 10:08
    Da li ce odma biti pusteni iz zatvora da bi se borili protiv "agresora"?
  • Generic placeholder image
    Krle 15.03.2022. 19:44
    Aparthejd uokivren zakonima nacionalističke klike u Kijevu. Teško Ruskim građanima, ima da po osnovu nakaradnog i zločinačkog zakona vrše teror nad nedužnim državljanima Ukrajine koji su Rusi. Ni fašizam im nije ravan, kakava crna agresija. Ima Zelenski da svoj narod i državu odvede u ambis, iz koga nema povratka.
  • Generic placeholder image
    Predator 15.03.2022. 13:36
    E moj zelenko da imas gram pameti pregovarao bi a ne ratovao.
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 34m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 7m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 59m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 7m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 4m
    0