Жељезница из Трнова остала сама у Регионалној лиги - Југ

22.06.2021. 17:45
0
ИЗВОР: sportdc.net

Регионална лига Републике Српске група "југ" за сезону 2020/21. запела је на полусезони и по томе ће се и равнати коначна табела ове године.

Од четири екипе, колико их се такмичи у лиги, три су одустале од такмичења на прољеће, а сезону су били спремни завршити само фудбалери Жељезнице из Трнова, којима ће тако бити поново додијељена титула првака на "југу", али као и обично екипа из Трнова неће имати амбиције, а ни финансијска средства да се пласира у Другу лигу Републике Српске група "Исток".

Паљански Олимп, Подграб, те Рудо одустали су од такмичења и судбина ових клубова, барем што се тиче сениорског фудбала је упитна.

За надати се да ће успјети, с обзиром на то да Олимп и Рудо имају активне омладинске такмичарске селекције, за сљедећу сезону припремити екипе за такмичење.

Постоји информација да би се у такмичење послије шест година могао вратити Херцеговац из Билеће.

Они су се расформирали пред почетак сезоне 2015/16., а исто тако негдје провејава и нада да би се у такмичење могао укључити требињски ЛеоСтарс, мада је то све тренутно на "дугом штапу".

Дефинитивно, ово љето ће бити љето да се коначно проба пронаћи неки модел за играње на "југу" који никада није био превише богат клубовима, али такмичење од три или четири клуба, ако их и толико буде тешко да некоме може бити од користи.

И док су остале Регионалне лиге значајно пуније, па постоје и ниже лиге од регионалних, "југ" је фудбалски умро, а да ли се може и оживити то је на фудбалским функционерима.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 4m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 18m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 8m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 33m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 23m
    0