Зељковић: Број позитивних у Српској премашује број опорављених

09.07.2020. 11:30
0
ИЗВОР: Srna

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић изјавио је данас да је Српска ушла у период наглог раста броја заражених вирусом корона, што значи да је број позитивних на вирус сада већи од броја опорављених.

Зељковић је нагласио да је погоршање епидемиолошке ситуације у Републици Српској велико оптерећење на здравствени систем.

-Здравствене установе се већ четири мјесеца без одмора боре са пандемијом. И даље, ако се настави раст броја заражених, можемо очекивати тежу епидемиолошку ситуацију, што ће додатно оптеретити здравствени систем, али и здравствени кадар- рекао је Зељковић за РТРС.

Он је навео да је видљиво да се у посљедње вријеме особе брже заразе вирусом корона, али у Институту сматрају да је томе допринијело непоштовање мјера, односно да су се грађани опустили.

Зељковић је подвукао да дистанца од два метра и ношење маске могу да спријече заразу.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    3h 40m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    3h 20m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    6h 43m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    7h 40m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    21h 5m
    0