Жену на плажи угризла дивља свиња

13.07.2022. 21:17
0
ИЗВОР: Agencije

Жена коју је угризла дивља свиња на плажи у Ђенови још једна је у низу италијанских држављана који су доживјели блиски сусрет с овим животињама. Након инцидента је поручила да је Ђенова "град у пропадању", пише Гардијан.

Напад се догодио на плажи у Стурли, кварту овог града на сјеверу Италије, гдје је Росана Падоан Фалконе (57) отишла да се опусти након посла у петак увече.

- Била сам на плажи. Уживала је на пешкиру кад се појавила дивља свиња поред мене: остала сам мирна, пошто то савјетују у оваквој ситуацији, али након тога је опет дошла до мене и угризла ме за руку - рекла је за "La Repubblicu".

Падоан Фалцоне, која је иначе активисткиња италијанске Демократске странке, рекла је да је управо појела пицу кад се појавила прилично велика дивља свиња.

- Мислила сам да ју је привукла пица и да ће покушати да отвори картонску кутију у којој је било остатака хране. Умјесто тога ме угризла - рекла је она.

У том тренутку, Фалконе је вриснула и једна особа јој је прискочила у помоћ док јој је рука крварила. Остали људи који су се налази око ње су побјегли у паници. Убрзо након напада пребачена је у болницу, гдје су јој уз вакцину против тетануса дали антибиотике и лијекове против беснила.

Иако ово није први пут да су се дивље свиње појавиле на плажи у Ђенови, чини се да је ово први пут да је свиња некога угризла. У јуну је група од три дивље свиње покушала да украде храну која је била на столу који су поставили локалне скитнице. Вјерује се да је тада први пут неко био нападнут.

Жени су у Риму прошле године дивље свиње украле намирнице које је купила у трговини. Свиње су је окружиле на паркингу супермаркета и напале. Тада се говорило о све већем броју тих животиња које се појављују у градовима.

Падоан Фалконе је рекла да је напад на плажи знак "пропадања" Ђенове.

- Неприхватљиво је да грађани буду изложени таквом ризику - казала је.

- Поред мене на плажи су били родитељи са дјететом у колицима. Шта да је свиња угризла дијете? На ту плажу долазе и особе с инвалидитетом, зашто их излагати ризику? То се мора ријешити - казала је.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 8m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 21m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 15m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 52m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 12m
    0