Зграда Општине Соколац и вртића ускоро у новом руху

09.11.2020. 18:48
0
ИЗВОР: cafe.ba

На подручју Сокоца ради се пуном паром, а ових дана биће завршена реконструкција зграде Општине и Установе за предшколско васпитање и образовање, пише портал Cafe.ba.

Након завршених радова ова општина имаће модерне зграде, урађене по свим најновијим стандарима. Сваки дан на терену је велики број мајстора који вриједно раде, како би администрација, али и малишани Сокоца у нову зимску сезону ушли у новим зградама.

Велики дио посла је већ урађен, поговото када је ријеч о унутрашњости Oпштине, која је у потпуности реновирана. Менаџемент општине Соколац на овај посао одлучио се и због ниских температура и дуге гријне сезоне, па се појавила потреба за бољом енергетском ефикасношћу.

Управо је то био повод којим је менаџмент општине Соколац прије шест година ушао у причу везану за програм енергетске ефикасности на подручју Босне и Херцеговине уз помоћ међународних организација.

Слика

Фото: cafe.ba

Kако је рекао начелник општине Соколац Милован Бјелица, увидјевши да општина није у могућности финансијски сама изнијети велике пројекте, попут санације и утопљавања објеката, менаџмент општине и запослени у Одјељењу за локални развој ријешење су тражили у пројектима међународних организација.

– Прије три године потписали смо протокол са њемачком агенцијом ГИЗ и први смо ушли на листу подршке Међународних организација. Урадили смо регистар јавних установа које имају приоритет у овом пројекту: зграду Основне школе, Установе за предшколско васпитање и образовање, зграду општине и Дом. Ове године су нам одобрена два пројекта вриједна око 500.000 KМ, и то реконструкција зграде општине и зграде Установе за предшколско васпитање и образовање - појаснио је Бјелица.

На згради Општине је замијењена комплетна вањска столарија и већ се кренуло са радовима на постављању фасаде.

- На згради Установе за предшколско васпитање и образовање замијењена је фасадна столарија, чекамо још постављање улазних врата, обраду и поправку ивица како би почели са постављањем фасаде. Осим тога, уколико временске прилике то дозволе сада или на прољеће, овдје нас чека доста посла и на замијени дијела крова, утопљавању таваница, постављању расвјете те замјени инсталација за гријање и радијатора. Све наведено захтијеваће додатна средства, али ће ријешити бројне проблеме ове установе - поручио је Бјелица.

Kаже да очекује да се идуће године крене у пројекат  реконструкције зграде Дома здравља, те пројекат утопљавања стамбених зграда гдје су формиране заједнице етажних власника.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Kосорић је изразила задовољство што су успјели реализовати овај пројекат захваљујући првенствено локалној заједници на челу са начелником Бјелицом.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 56m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 29m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 55m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 8m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 37m
    3