Зимски распуст у Српској почиње 30. децембра

11.12.2021. 09:56
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Иако се међу просвјетним радницима прича да би зимски распуст ове године могао почети раније, из Министрарства просвјете и културе Републике Српске потврђују да је крај првог полугодишта ове школске године ипак 30. децембар.

Mеђу просвјетарима круже приче да ће ученици  на зимски распуст  20. децембра, јер се страхује од новог соја вируса корона, док са друге стране директори ових образовних установа истичу да нема разлога да се прво полугодиште заврши раније.

Милорад Надаждин, директор ОШ "Свети Василије Острошки" и предсједник Актива директора основних школа херцеговачке регије, истиче да је крај првог полугодишта 30. децембра.

- У нашој школи у овој седмици је шест ученика у изолацији и два позитивна од укупно 620 ђака, тако да је епидемиолошка ситуација боља него икада од појаве пандемије - казао је  Надаждин.

Истиче да су од почетка школске године задовољни начином на који се одвијала настава.

- Од 1. септембра, када су ђаци  кренули у школу по старом режиму са часовима од 45 минута, спојени у један разред, нисмо ниједном имали прекид наставе, нити смо прелазили на онлине наставу, што је јако значајно за ученике, али и за саме просвјетне раднике - казао је Надаждин.

Да међу ученицима нема велики број заражених, па самим тим  да нема потребе да зимски распуст поче раније, каже и Љубан Бајић, директор бањалучке Грађевинске школе, који је уједно и предсједник  Актива директора средњих школа бањалучке регије.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске казали су да се настава у првом полугодишту завршава у четвртак, 30. децембра.

- Зимски распуст почиње 31. децембра и траје до 21. јанура, а настава ће у  другом полугодишту почети 24. јануара - казали су из надлежног министарства.

Како су рекли, ова школска година ће за ученике деветог разреда трајати до 10. јуна, а за остале ученике у основној школи најкасније до 24. јуна 2022. године.

- У овој школској години прољећни распуст трајаће од 18. до 22. априла 2022. године - појаснили су из ресорног министарства.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ja 11.12.2021. 14:04
    Pa kad moze Jahorina i onoliki broj ljudi da bude dan noc moze sve,bilo je slucajeva nastavnik pozitivan a salje dijete u skolu,je li to isto dijete ne moze prenijeti virus na drugo i da se zarazi druga porodica.Kad je bio cilj zatvaranje zatvaralo se sad kad nije uprkos slucajevima njima nije do zatvaranja.Sve politika niko ne brine o zdravlju gradjana.
Повезане вијести
Основна школа "Свети Сава" побједник МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основна школа "Свети Сава" побједник МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО)
Ове године експериментална мала матура у свим основним школама у Српској Ове године експериментална мала матура у свим основним школама у Српској
Руски језик у школама у Српској обавезан, енглески изборни? Руски језик у школама у Српској обавезан, енглески изборни?
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 25m
    0
  • Крађа у Палама
    18h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 10m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    17h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 19m
    0