Звезда послије драме савладала Цедевиту

14.04.2021. 21:45
0
ИЗВОР: СРНА

Црвена звезда побиједила је у Београду Цедевита Олимпију резултатом 82:81, чиме је, вјероватно, обезбиједила друго мјесто у АБА лиги, а остаје у трци и за прво са екипом Будућности.

Био је ово прави дерби двије екипе које претендују на сам врх и у ком је српски клуб за нијансу имао јаче нерве од словеначког, па је са пола коша славио на крају.

Готово читаву утакмицу предност је била мало на страни Звезде, мало на страни Цедевита Олимпије. Највиша предност Београђана је била осам поена разлике, док су Љубљанчани највише на свом конту имали плус шест.

Уосталом, колико је ово био неизвјестан дуел, најбоље кажу и резултати по четвртинама - 24:24, 28:27, 17:14 и 13:16.

Словеначки састав је у финишу повео са 81:78 и стао, Звезда је постигла четири и остварила драгоцјену 20. побједу ове сезоне. Црвено-бијели сада имају скор 20-3, док је Цедевита Олимпија на 17-6 и све држи у својим рукама кад је пласман у плеј-оф у питању.

Џордан Лојд је поново предводио Црвену звезду са 19 поена, уз бок му је био Дејан Давидовац са 17, док је Кори Волден постигао 13 поена. У редовима словеначке екипе, Кендрик Пери је убацио 19, док су бивши звездаш Јака Блажич и Лука Рупник додали по 14 поена.

Исто тако важан тријумф, али у борби за опстанак, остварио је Задар над Цибоном 97:92. Ово није само била битка два клуба, него и два играча - Доминика Мавре и Рока Пркачина. Мавра је предводио Задар са 33 поена, док је Пркачин био најефикаснији појединац сусрета са 38 поена.

Послије овог меча, Задар је веома близу опстанка и са учинком је 9-16, док Цибона са скором 8-16 и даље стријепи да не падне на 13. мјесто, које води у плеј-аут.

Коментари 0
Повезане вијести
АБА: Игокеа без мајсторице, Партизан у полуфиналу АБА: Игокеа без мајсторице, Партизан у полуфиналу
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Игокеа без сензације у Арени: Партизан надомак полуфинала Игокеа без сензације у Арени: Партизан надомак полуфинала
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    17h 13m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    14h 42m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    8h 56m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    14h 0m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    5h 8m
    0