Света литургија поводом славе града

17.09.2019. 08:58
0
ИЗВОР: Срна

Источно Сарајево прославиће данас крсну славу Светог Петра Дабробосанског и 26 година постојања, а тим поводом биће служена литургија у Цркви Светог Петра Дабробосанског у Војковићима.

Литургија ће бити служена у 9.00 часова, а у 13.00 часова планирано је ломљење славског колача и ручак у свечаном салону "Дар" у Источној Илиџи.

У оквиру славских свечаности синоћ је у Културном центру Источно Ново Сарајево одржана свечана академија на којој су додијељена признања и награде.

Повељу града Источно Сарајево, која је ове године додијељена Влади Србије, предсједник градске Скупштине Мирослав Лучић синоћ је уручио изасланику предсједника Владе Србије Зорану Ђорђевићу.

Примајући награду, Ђорђевић, који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, рекао је да ће Србија наставити да подржава не само Источно Сарајево, него и цијелу Републику Српску, која је у срцу сваког грађанина Србије.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је признање додијељено Влади Србије знак дубоке захвалности, прије свега, за финансијску подршку која је услиједила у три циклуса у посљедње три године.

Златна плакета града постхумно је додијељена некадашњем градоначелнику Предрагу Ласици, који је дао немјерљив допринос изградњи града, а примила ју је његова супруга.

Захвалница је додјељена актуелном амбасадору БиХ у Јапану Синиши Берјану због његових заслуга у развоју Универзитета Источно Сарајево и промоцији града.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 47m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 30m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 22m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 15m
    0