Данас почиње превентивна кампања контроле исправности возила

04.11.2019. 08:36
0
ИЗВОР: СРНА

Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и ауто-мото друштва /АМД/ данас покрећу велику републичку превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности возила.
Кампања под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2019." почиње у 9.00 часова у кругу АМД "Крајина" у Бањалуци, саопштено је из АМС Српске.

Возачи ће моћи да обаве бесплатну контролу техничке исправности возила у кругу тог АМД у насељу Лазарево данас и сутра од 9.00 до 15.00 часова, а у сриједу, 6. новембра, од 9.00 до 14.00 часова, наводи се у саопштењу.

-Циљ кампање јесте повећање укупног степена безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима - истичу из АМС.

У саопштењу се додаје да ће кампања трајати до 29. новембра и спроводиће се на подручју 33 локалне заједнице широм Српске, а подршку њеној реализацији пружиће Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и друштвено одговорна компанија "Оптима група".

АМС Републике Српске обавјештава све возаче да је од 1. новембра на свим возилима у Србији обавезно посједовање зимске опреме, док је у Републици Српској, односно у БиХ, зимска опрема обавезна од 15. новембра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле
У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022” У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022”
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 43m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    6h 32m
    1
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    14h 56m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    19h 9m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    17h 4m
    0