Др Дарко Ђого и Марко Милачић на јавној трибини "Не дамо светиње" вечерас у Палама

04.03.2020. 09:02
0
ИЗВОР: Катера

У организацији студената са Универзитета у Источном Сарајеву у Палама вечерас ће бити одржана јавна трибина под називом "Не дамо светиње".

Трибину организују студенти са свих факултета Универзитета у Источном Сарајеву, гдје су као госте и говорнике на овој трибини позвали црногорског политичара Марка Милачића и универзитетског професора др Дарка Ђога са Богословског факултета у Фочи.

Према ријечима једног од организатора, студента Политикологије са Филозофског факултета Филипа Матића, ова трибина је настала као жеља младих људи да пошаљу јаку поруку Србима у Црној Гори, да нису сами у овој "историјској борби за очување светиња" .

- Ова трибина настаје и из једне ненационалне идеје, идеје поштовања људских права, слободе вероисповјести, али не ове тираније осликане кроз закон иронично назван "о слободи вјероисповјести", него истинске, демократске слободе вероисповјести - каже Матић у изјави за Катеру.

Матић истиче да је његов став да студенти требају бити покретачи оваквих догађаја, те да морају бити критичари свих друштвених неправди, активни учесници позитивних промјена у цјелокупном друштву и свијетла будућност нашег народа.

Јавна трибина ће бити одржана у великом амфитеатру Економског факултета у Палама са почетком у 19:00 часова.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
Спорт важан за одрастање дјеце Спорт важан за одрастање дјеце
Помоћи предузетницима да се лакше носе са изазовима економских криза (ФОТО) Помоћи предузетницима да се лакше носе са изазовима економских криза (ФОТО)
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  23h 42m
  4
 • Преминуо Веселин Пукета
  2h 58m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  4h 2m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  19h 17m
  0
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  19h 36m
  1