Dr Darko Đogo i Marko Milačić na javnoj tribini "Ne damo svetinje" večeras u Palama

04.03.2020. 09:02
0
IZVOR: Katera

U organizaciji studenata sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama večeras će biti održana javna tribina pod nazivom "Ne damo svetinje".

Tribinu organizuju studenti sa svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje su kao goste i govornike na ovoj tribini pozvali crnogorskog političara Marka Milačića i univerzitetskog profesora dr Darka Đoga sa Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Prema riječima jednog od organizatora, studenta Politikologije sa Filozofskog fakulteta Filipa Matića, ova tribina je nastala kao želja mladih ljudi da pošalju jaku poruku Srbima u Crnoj Gori, da nisu sami u ovoj "istorijskoj borbi za očuvanje svetinja" .

- Ova tribina nastaje i iz jedne nenacionalne ideje, ideje poštovanja ljudskih prava, slobode veroispovjesti, ali ne ove tiranije oslikane kroz zakon ironično nazvan "o slobodi vjeroispovjesti", nego istinske, demokratske slobode veroispovjesti - kaže Matić u izjavi za Kateru.

Matić ističe da je njegov stav da studenti trebaju biti pokretači ovakvih događaja, te da moraju biti kritičari svih društvenih nepravdi, aktivni učesnici pozitivnih promjena u cjelokupnom društvu i svijetla budućnost našeg naroda.

Javna tribina će biti održana u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Palama sa početkom u 19:00 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Đogo: Ne nametati negativne etikete stradalničkom srpskom narodu Đogo: Ne nametati negativne etikete stradalničkom srpskom narodu
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    8h 47m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    20h 20m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    20h 1m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    7h 1m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    4h 51m
    0