Dr Darko Đogo i Marko Milačić na javnoj tribini "Ne damo svetinje" večeras u Palama

04.03.2020. 09:02
0
IZVOR: Katera

U organizaciji studenata sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama večeras će biti održana javna tribina pod nazivom "Ne damo svetinje".

Tribinu organizuju studenti sa svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje su kao goste i govornike na ovoj tribini pozvali crnogorskog političara Marka Milačića i univerzitetskog profesora dr Darka Đoga sa Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Prema riječima jednog od organizatora, studenta Politikologije sa Filozofskog fakulteta Filipa Matića, ova tribina je nastala kao želja mladih ljudi da pošalju jaku poruku Srbima u Crnoj Gori, da nisu sami u ovoj "istorijskoj borbi za očuvanje svetinja" .

- Ova tribina nastaje i iz jedne nenacionalne ideje, ideje poštovanja ljudskih prava, slobode veroispovjesti, ali ne ove tiranije oslikane kroz zakon ironično nazvan "o slobodi vjeroispovjesti", nego istinske, demokratske slobode veroispovjesti - kaže Matić u izjavi za Kateru.

Matić ističe da je njegov stav da studenti trebaju biti pokretači ovakvih događaja, te da moraju biti kritičari svih društvenih nepravdi, aktivni učesnici pozitivnih promjena u cjelokupnom društvu i svijetla budućnost našeg naroda.

Javna tribina će biti održana u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Palama sa početkom u 19:00 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Najčitanije
 • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
  23h 30m
  0
 • „Dom invest“ gradi dom za vas
  20h 59m
  1
 • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
  15h 13m
  0
 • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
  11h 25m
  0
 • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
  20h 17m
  1