Dr Darko Đogo i Marko Milačić na javnoj tribini "Ne damo svetinje" večeras u Palama

04.03.2020. 09:02
0
IZVOR: Katera

U organizaciji studenata sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama večeras će biti održana javna tribina pod nazivom "Ne damo svetinje".

Tribinu organizuju studenti sa svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje su kao goste i govornike na ovoj tribini pozvali crnogorskog političara Marka Milačića i univerzitetskog profesora dr Darka Đoga sa Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Prema riječima jednog od organizatora, studenta Politikologije sa Filozofskog fakulteta Filipa Matića, ova tribina je nastala kao želja mladih ljudi da pošalju jaku poruku Srbima u Crnoj Gori, da nisu sami u ovoj "istorijskoj borbi za očuvanje svetinja" .

- Ova tribina nastaje i iz jedne nenacionalne ideje, ideje poštovanja ljudskih prava, slobode veroispovjesti, ali ne ove tiranije oslikane kroz zakon ironično nazvan "o slobodi vjeroispovjesti", nego istinske, demokratske slobode veroispovjesti - kaže Matić u izjavi za Kateru.

Matić ističe da je njegov stav da studenti trebaju biti pokretači ovakvih događaja, te da moraju biti kritičari svih društvenih nepravdi, aktivni učesnici pozitivnih promjena u cjelokupnom društvu i svijetla budućnost našeg naroda.

Javna tribina će biti održana u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Palama sa početkom u 19:00 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama
Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 38m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 37m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 13m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 34m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 17m
    9