Џиу џицу клуб Славија званично најбољи клуб у Републици Српској

26.01.2020. 21:19
0
ИЗВОР: Катера

На јуче одржаној редовној скупштини џиу џицу савеза Републике Српске, Џиу џицу клуб Славија проглашен је за најбољи клуб у Републици Српској. На тај начин поновљен је прошлогодишњи успјех и одбрањена је титула првака.

-Са поносом истичемo да смо као клуб већ шесту годину за редом домаћини једног међународног турнира у нашем граду. ЏЏК Славија је 19. октобра у спортској дворани „Славија“ у Источном Сарајеву дочекала преко 300 такмичара, 50 спортских радника, тренера, судија, новинара затим преко 30 привредника, званичника и многих других суграђана. Такмичили су се такмичари из 7 земаља окружења - саопштено је из овог клуба.

-Чињеница да смо наступили на 17 такмичења ове године у 8 различитих земаља региона и Европе нам даје за право да годину оцијеним изузетно успјешном за нас. У 2019. години клуб је на 17 такмичења освојио 89 златних, 40 сребрених и 26 бронзане медаље, укупно 155 медаља освојених у 2019. години - са поносом истичу из ЏЏК Славија. 

Из клуба додају да се поносе титулом првака Балкана коју је, наступајући за репрезентацију Републике Српске, на Балканском првенству освојио Лазар Матић, док је Давор Бујак постао вицепрвак Балкана.

На европском првенсту одржаном на грчком острву Хераклион Лазар Матић постао је првак Европе. Његов клупски колега Давор Бујак постао је вицепрвак Европе.

Ово је укупно Пета европска медаља у последње три године, с обзиром на то да је Данијел Блажић на Европском Сениорском првенству у јуну 2017. остварио историјски резултат за Републику Српску, освојивши бронзану медаљу, као и бронзана медаља коју је освојио Дејан Голијан на Европском првенству за кадете у Букурешту 2017. године, те бронзана медаља коју је освојио Давор Бујак на Европском првенству за кадете које је одржано у Болоњи (Италија) 2018 . године.

Тим који се такмичи под именом “Џиу џицу тим Славија Источно Сарајево” у 2019. години успио је да освоји бронзану медаљу у Јадранској џиу џицу лиги у конкуренцији 7 екипа из пет држава.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
"Славија" богатија за 41 медаљу са Првенства Републике Српске "Славија" богатија за 41 медаљу са Првенства Републике Српске
Боје ЏЏК "Славија" на „Европском купу Марибор 2020“ браниће 12 такмичара Боје ЏЏК "Славија" на „Европском купу Марибор 2020“ браниће 12 такмичара
Такмичари ЏЏК "Славија" настављају са одличним резултатима Такмичари ЏЏК "Славија" настављају са одличним резултатима
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 32m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 50m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 56m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    11h 5m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 54m
    0