Фоча: Владо Вуковић и одбојкаши најбољи у 2019. години

01.02.2020. 09:37
0
ИЗВОР: Srna

Избор спортисте општине Фоча за прошлу годину протекао је у апсолутној доминацији Одбојкашког клуба "Маглић" који је проглашен за најбољи спортски колектив, а из његових редова су најбољи спортиста Владимир Вуковић и најбољи тренер Ален Џамбић.

Мушки тим "Маглића" у прошлој години освојио је титулу првака Српске, чиме је изборио повратак у Премијер лигу БиХ у којој тренутно заузима четврто мјесто и на добром путу је да се пласира у доигравање за шампиона БиХ.

Најбољи међу најбољима, средњи блокер Владимир Вуковић, који је прије двије године са женским тимом био и најбољи тренер, а два пута и најбољи одбојкаш, истакао је да му је награда за најбољег спортисту општине највеће признање које је до сада освојио.

-Одбојку тренирам од петог разреда основне школе, када је покојни наставник Илија Ђуровић препознао у мени таленат и усмјерио ме на овај спорт. Младим људима савјетујем да изаберу спорт који воле, да редовно тренирају јер нема бољег и здравијег начина да утроше слободно вријеме- рекао је Вуковић.

На свечаности која је синоћ одржана у Градском позоришту за најперспективније спортисте изабрани су Лука Милетић из Тениског клуба "Фоча" и Матеј Трипковић из Кик-бокс клуба "Игма".

Награда за најбољег спортског радника постхумно је додијељена тренеру Фудбалског клуба "Сутјеска" Филипу Иконићу, који је преминуо прошле године у 35. години, док је најбољи спортиста са потешкоћама у развоју Горан Ковачевић из Карате клуба "Љубишња".

Награду за спортски подвиг године добило је Планинарско-спелеолошко друштво "Вучја стопа" за успон на Глосглокнер на Алпама, највиши врх Аустрије, а признања су подијељена и најбољим појединцима свих 16 спортских колектива у Фочи.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да је Избор спортисте године једна од најљепших фочанских манифестација, а прошлу годину је оцијенио као веома успјешну за спортисте из овог града.

-Одбојкашки клуб `Маглић` је једини клуб у БиХ чије се обје селекције, мушка и женска, такмиче у Премијер лиги БиХ, а наши спортисти постигли су запажене резултате и на МОСИ. Трудимо се да подржавамо спорт и у буџету издвајамо 400.000 КМ, скоро четири одсто буџета- рекао је Машић.

Он је напоменуо да је општина уредила Омладински спортски центар "Партизан", тако да су спортисти, поред велике дворане и стадиона, добили и дворану за мале спортове, чиме су побољшани услови за тренирање и такмичење.

Избор спортисте године заједно су, у оквиру јануарских свечаности, организовали локална управа и Спортски савез општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Вукадиновић остаје начелник Фоче Вукадиновић остаје начелник Фоче
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    17h 54m
    10
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    19h 12m
    20
  • Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
    20h 19m
    0
  • Чији је наш Андрић
    22h 6m
    1
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    17h 7m
    6