Foča: Vlado Vuković i odbojkaši najbolji u 2019. godini

01.02.2020. 09:37
0
IZVOR: Srna

Izbor sportiste opštine Foča za prošlu godinu protekao je u apsolutnoj dominaciji Odbojkaškog kluba "Maglić" koji je proglašen za najbolji sportski kolektiv, a iz njegovih redova su najbolji sportista Vladimir Vuković i najbolji trener Alen Džambić.

Muški tim "Maglića" u prošloj godini osvojio je titulu prvaka Srpske, čime je izborio povratak u Premijer ligu BiH u kojoj trenutno zauzima četvrto mjesto i na dobrom putu je da se plasira u doigravanje za šampiona BiH.

Najbolji među najboljima, srednji bloker Vladimir Vuković, koji je prije dvije godine sa ženskim timom bio i najbolji trener, a dva puta i najbolji odbojkaš, istakao je da mu je nagrada za najboljeg sportistu opštine najveće priznanje koje je do sada osvojio.

-Odbojku treniram od petog razreda osnovne škole, kada je pokojni nastavnik Ilija Đurović prepoznao u meni talenat i usmjerio me na ovaj sport. Mladim ljudima savjetujem da izaberu sport koji vole, da redovno treniraju jer nema boljeg i zdravijeg načina da utroše slobodno vrijeme- rekao je Vuković.

Na svečanosti koja je sinoć održana u Gradskom pozorištu za najperspektivnije sportiste izabrani su Luka Miletić iz Teniskog kluba "Foča" i Matej Tripković iz Kik-boks kluba "Igma".

Nagrada za najboljeg sportskog radnika posthumno je dodijeljena treneru Fudbalskog kluba "Sutjeska" Filipu Ikoniću, koji je preminuo prošle godine u 35. godini, dok je najbolji sportista sa poteškoćama u razvoju Goran Kovačević iz Karate kluba "Ljubišnja".

Nagradu za sportski podvig godine dobilo je Planinarsko-speleološko društvo "Vučja stopa" za uspon na Glosglokner na Alpama, najviši vrh Austrije, a priznanja su podijeljena i najboljim pojedincima svih 16 sportskih kolektiva u Foči.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da je Izbor sportiste godine jedna od najljepših fočanskih manifestacija, a prošlu godinu je ocijenio kao veoma uspješnu za sportiste iz ovog grada.

-Odbojkaški klub `Maglić` je jedini klub u BiH čije se obje selekcije, muška i ženska, takmiče u Premijer ligi BiH, a naši sportisti postigli su zapažene rezultate i na MOSI. Trudimo se da podržavamo sport i u budžetu izdvajamo 400.000 KM, skoro četiri odsto budžeta- rekao je Mašić.

On je napomenuo da je opština uredila Omladinski sportski centar "Partizan", tako da su sportisti, pored velike dvorane i stadiona, dobili i dvoranu za male sportove, čime su poboljšani uslovi za treniranje i takmičenje.

Izbor sportiste godine zajedno su, u okviru januarskih svečanosti, organizovali lokalna uprava i Sportski savez opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vukadinović ostaje načelnik Foče Vukadinović ostaje načelnik Foče
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    19h 57m
    10
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    21h 15m
    23
  • Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
    22h 22m
    0
  • Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića
    19h 10m
    6
  • Donesena naredba o otvaranju vreća sa glasačkim listićima i ponovno brojanje
    17h 15m
    1