На путном правцу Сарајево-Коњиц одузет дуван вриједан 39.000 КМ

23.03.2020. 11:00
0
ИЗВОР: Srna

Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/, регионални центар Сарајево, пронашли су на путној комуникацији Сарајево-Коњиц 260 килограма резаног сушеног дувана који је био намијењен за продају на црном тржишту у БиХ, а чија се укупна тржишна вриједност процјењује на око 39.000 КМ.

Одузети дуван пронађен је приликом контроле два путничка возила и није био обиљежен законски предвиђеним акцизним маркицама које издаје УИО, саопштено је из ове управе.

Наведене активности извршене су према упутствима дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, те ће у наредном периоду против два лица од којих је дуван одузет бити покренути одговарајући поступци пред надлежним судом.

Службеници група за сузбијање кријумчарења и прекршаја у Управи за индиректно опорезивање и даље интензивно спроводе активности на терену, без обзира на ванредну ситуацију у којој се БиХ нашла због појаве вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском
Одузет дуван и дуванске прерађевине у вриједности од 288.750 КМ (ФОТО) Одузет дуван и дуванске прерађевине у вриједности од 288.750 КМ (ФОТО)
Спријечен покушај кријумчарења седам вриједних православних икона Спријечен покушај кријумчарења седам вриједних православних икона
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 7m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 23m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 39m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 1m
    0
  • Данас Марковдан
    13h 49m
    0