Na putnom pravcu Sarajevo-Konjic oduzet duvan vrijedan 39.000 KM

23.03.2020. 11:00
0
IZVOR: Srna

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/, regionalni centar Sarajevo, pronašli su na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic 260 kilograma rezanog sušenog duvana koji je bio namijenjen za prodaju na crnom tržištu u BiH, a čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na oko 39.000 KM.

Oduzeti duvan pronađen je prilikom kontrole dva putnička vozila i nije bio obilježen zakonski predviđenim akciznim markicama koje izdaje UIO, saopšteno je iz ove uprave.

Navedene aktivnosti izvršene su prema uputstvima dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, te će u narednom periodu protiv dva lica od kojih je duvan oduzet biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Službenici grupa za suzbijanje krijumčarenja i prekršaja u Upravi za indirektno oporezivanje i dalje intenzivno sprovode aktivnosti na terenu, bez obzira na vanrednu situaciju u kojoj se BiH našla zbog pojave virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Krijumčari iz BiH vozilima odvalili rampu na granici sa Hrvatskom Krijumčari iz BiH vozilima odvalili rampu na granici sa Hrvatskom
Oduzet duvan i duvanske prerađevine u vrijednosti od 288.750 KM (FOTO) Oduzet duvan i duvanske prerađevine u vrijednosti od 288.750 KM (FOTO)
Spriječen pokušaj krijumčarenja sedam vrijednih pravoslavnih ikona Spriječen pokušaj krijumčarenja sedam vrijednih pravoslavnih ikona
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 52m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 10m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 16m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 14m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 5m
    0