Реализација пројекта „Заједно за љепши Соколац“

28.08.2019. 11:40
0
ИЗВОР: Срна

Соколачко Удружење за помоћ лицима са посебним потребама - Подршка - започело је реализацију пројекта - Заједно за љепши Соколац - , којим је планирано опремање два дјечија игралишта, постављање канти за отпатке и акција чишћења ове локалне заједнице.

Пројекат ће бити реализован до фебруара 2020. године уз подршку Регионалног програма локалне демократије на Балкану – Reload - који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН /УНДП/. 

Предсједник овог удружења Сњежана Башевић, која је и координатор пројекта, истакла је да су његови циљеви побољшање квалитета живота дјеце и младих кроз унапређење квалитетног односа према природи, укључивање свих социјално-искључених категорија друштва у активности у заједници, као и унапређење културних и спортских садржаја на подручју општине Соколац. 

Она је навела да је пројектом планирано опремање два дјечија игралишта - у дворишту соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање и код стадиона – Бара -, затим постављање канти за отпатке, те акција чишћења која је планирана за другу половину септембра. 

- Идеја је да једним приступом повежемо различите аспекте друштвеног живота, укључимо дјецу и младе у све активности предвиђене пројектом и пружимо им занимљиве спортске и еколошке садржаје - , рекла је Башевићева Срни. 

Башевићева је истакла да је пројектом планирано постављање нове опреме на два игралишта у градском насељу како би за најмлађе био обезбијеђен адекватан простор за игру. 

Она је додала да ће малишани на Сокоцу од октобра до децембра имати прилику да похађају бесплатне еколошке радионице, али и школу спорта. 

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да ће локална управа подржати пројекат Сњежане Башевић, која је годинама активан хуманиста и оснивач Удружења – Подршка - кроз чији рад је помогнуто више од 80 лица из социјалних категорија. 

Бјелица је подсјетио да је Башевићевој сада неопходна помоћ добрих људи у прикупљању средстава за трансплантацију бубрега за коју јој је потребно још око 30.000 КМ. 

Хуманитарна акција прикупљања средстава за њено лијечење позивом на - М:тел-  број 1416 траје до суботе, 31. августа, а једним позивом могуће је даровати једну КМ. 

Новчана помоћ за лијечење Сњежане Башевић може се уплатити и на жиро рачун отворен у NLB банци на број 562–012-81117364-57.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 1m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 57m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 1m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    14h 54m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    16h 51m
    0