У Палама без организованог дочека Нове године, али уз бројне празничне програме

24.12.2019. 19:35
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

До краја 2019. године и уласка у нову 2020. године дијели нас још шест дана, а становници општине Пале као и других градова широм Републике Српске полако се припремају за “најлуђу” ноћ.

Паљани који су одлучили да Нову годину дочекају у свом граду моћи ће да је прославе у бројним угоститељским објектима, ресторанима, клубовима, хотелским ресторанима у Палама и на Јахорини.

Организованог дочека Нове године у Палама неће бити ни ове године, али из општине кажу да су радили на томе да припреме бројне празничне програме у оквиру прославе Нове године и Божића, те ће становници ове општине по први пут добити градско клизалиште и Божићни маркет.

Замјеник начелника општине Пале, Марко Гајовић, рекао је да ће манифестација “Сњежна чаролија” почети у четвртак, 26. децембра 2019. године и трајати тачно мјесец дана.

– Овим путем позивамо све грађане да дођу у Олимпијски парк у четвртак, 26. децембра у 18:00 часова и присуствују отварању манифестације “Сњежна чаролија”, која ће, надам се, испунити сва очекивања наших суграђана и на којој ће се лијепо забавити током њеног трајања – рекао је Гајовић.

Гајовић каже да је Општинско руководство ове године по први пут поставило и украсило новогодишњу јелку, што у Палама раније није било, те да ће она уочи православног Божића бити замијењена бадњаком, који ће такође бити окићен.

Прво паљанско клизалиште се ове године поставља у организацији Туристичке организације општине Пале.

На Јахорини предновогодишњи концерт Аце Лукаса

Дочека Нове године на олимпијској љепотици Јахорини неће бити на отвореном, али према подацима које смо добили из Олимпијског центра “Јахорина” за све посјетиоце биће уприличен предновогодишњи концерт Аце Лукаса, 28. децембра са почетком у 20:00 часова.

Портпарол ОЦ “Јахорина” Сања Ћеремиџић рекла је да ће концерт бити одржан на Пољицама, у затвореном монтажном објекту, те да се карте већ увелико продају путем система “купикарту.ба”, као и на многобројним продајним мјестима у Источном Сарајеву и у Бијељини.

– За овај концерт смо припремили двије категорије карата – ПАРТЕР 15 КМ и ВИП по цијени од 50 КМ. Када говоримо конкретно о новогодишњој ноћи, бројни хотели и угоститељски објекти на Јахорини организују дочек Нове године уз пригодан забавни и музички програм, док самог дочека на отвореном неће бити – рекла је Ћеремиџићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 39m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 30m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 17m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 43m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 25m
    0