Увече поставио „кашикару“, ујутру нашао тијело комшије

03.09.2019. 08:53
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ранко Р. (51), из модричког мјеста Дуго Поље, осумњичен је да је у суботу навече поставио ручну бомбу с извученим осигурачем на своју њиву засађену кукурузом, на коју је сутрадан ујутру наишао и од ње погинуо његов комшија Саво Марковић (53), потврђено је "Независним" из више извора.

Тиме су разјашњене околности о страдању педесеттрогодишњака, иначе ловца, поред чијег тијела је нађена и ловачка пушка.

-Ранко Р. је, по засад прикупљеним информацијама, свој кукуруз штитио од дивљих свиња, тако што је на имању поставио бомбу по систему активирања на потез. Ни слутио није да ће туда наићи Марковић те настрадати - појашњава саговорник "Независних".

Полицијској станици Модрича, подсјетимо, у недјељу, око 7.45, обратио се управо Ранко Р., те пријавио да је у свом усјеву кукуруза пронашао тијело Марковића са бројним ранама.

-На лице мјеста изашао је и дежурни тужилац, након чега су увиђај извршили полицајци из Модриче и крим-полицајци из Добоја, а у присуству доктора мртвозорника Дома здравља Модрича - рекли су из полиције, те додали да су, прије увиђаја, деминери прегледали терен.

Како додају извори из полиције, управо је увиђајем, али и информативним разговором, утврђено да је Ранко Р. поставио ручну бомбу. Ранко је био на крим-обради и против њега ће бити достављен извјештај за изазивање опште опасности.

Најезда дивљих свиња, у комбинацији с људским фактором, већ два пута је у протеклих неколико дана резултирала трагедијом.

На сличан начин, подсјетимо, раније је код Приједора настрадао Драган Поповић (60). Та несрећа је полицији пријављена у сриједу ујутру, а наши саговорници истичу да су на глави и тијелу несрећног мушкарца, који је своју њиву засађену кукурузом у мјесту Јелићка бомбама бранио од дивљих свиња, биле бројне ране.

-Поповићу није било спаса. Комшија га је пронашао мртвог. Тај мјештанин је више пута пролазио поред њиве гдје је био Драганов ауто и то му је било сумњиво. Потом је Поповића назвао телефоном, али се овај није јављао - појаснили су раније саговорници "Независних".

Забринути мјештанин потом је одлучио да прошета до Поповићеве њиве и провјери шта се дешава, а на њиви је пронашао тијело свог комшије.

Коментари 0
Повезане вијести
Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
Лажна дојава о бомби у Католичком школском центру Лажна дојава о бомби у Католичком школском центру
Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    23h 48m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    20h 20m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    23h 4m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    18h 42m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    15h 14m
    0