Вечерас монодрама Исидоре Бјелице о Наталији Обреновић

05.12.2019. 09:26
0
ИЗВОР: Srna

Такмичарски програм 24. Фестивала малих сцена и монодраме вечерас ће у Културном центру Источно Ново Сарајево бити настављен монодрамом Исидоре Бјелице "Шта остаје послије заноса" која говори о српској краљици Наталији Обреновић, а извешће је Јелица Брестовац.

Након монодраме, која почиње у 18.30 часова, у 20.30 часова биће одиграна представа "Истина" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке у режији Жељка Стјепановића који игра у представи заједно са Љубишом Савановићем, Александром Спасојевић и Драганом Марић.

За 17.00 часова најављена је промоција књиге "Чекајући жуту војску" аутора Шћепана Алексића.

Синоћ је након промоције књиге "Ветрушка у данима неба" аутора Горана Лабудовића Шарла, Светлана Сретеновић извела монодраму "Писмо непознате жене" у режији Милана Мађарева и према тексту Штефана Цвајга.

Ова представа описује душевно стање жене која је остала без сина.

-Играјући она се враћа у прошлост, описује свој живот и љубав према оцу свог дјетета. Поред тога, она кроз однос према њему приказује индиректно положај жене у друштву у то вријеме, а игром свјетла и пјевањем уживо глумица нас води кроз љепоту и трагедију једне љубави и живота- појашњава Мађарев за Срну.

Одиграна је и камерна представа

 "НАСТеатра" из Горњег Милановца "Недозвани" у режији Југа Радивојевића у којој су играли Страхиња Блажић, Марија Стокић, Анита Стојадиновић, Александар Ристановић, Татјана Димитријевић и Иван Перковић.

Ријеч је о драми Момчила Настасијевића "Недозвани" која говори о распаду грађанске продице између два рата, а ликови на веома поетичан начин пролазе кроз разна емотивна стања.

Радња је смјештена у тридесете године 20. вијека, а осим те епохе, представа садржи много тога што привлачи пажњу данашњег гледаоца - интрига, љубав,страст, драмски набој, сукоб, као и комичне ситуације у које ликови упадају.



 

Коментари 0
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 48m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 12m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 41m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 18m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 59m
    0