Видљивост смањује магла и ниска облачност

19.10.2019. 08:34
0
ИЗВОР: Srna

Магла и ниска јутрос смањују видљивост на путевима у котлинама, уз ријечне токове и у планинским предјелима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, али застоја у одвијању саобраћаја нема, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Возачима се скреће пажња на учестале одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и да возе пажљиво на мјестима извођења радова, гдје је измијењен режим вожње.

Радови се изводе на магистралним путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Бањалука-Челинац у мјесту Ада, у Приједору гдје је у току изградња кружног тока, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, Јоховац-Руданка, те регионалним путним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на ауто-путу Градишка-Бањалука на локалитету "Маховљанске петље", а у току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола".

Због активираних клизишта саобраћај је успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке до 21. октобра биће обустављен саобраћај на раскрсници улица Исаије Митровић-Солунска због завршетка изградње кружне раскрснице. Измјене су актуелне и на другим локацијама на којима се изводе радови.

У ФБиХ у току су радови у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила због чега долази до гужве и формирања колона у оба смјера. Обустава саобраћаја на овој локацији актуелна је у ноћним часовима, од пола часа послије поноћи до 4.30 часова. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови су актелни и на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер-Лепеница, као и на магистралним путним правцима Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Добој-Грачаница, Дољани-Метковић и Ланиште-Кључ.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а савјетују возачима да на свим путним правцима буду опрезни и да поштују саобраћајне прописе, а вожњу прилагоде условима на путу.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 58m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 56m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 22m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 37m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 16m
    0