Абазовић: Сутра још мање гласова за подршку Влади

03.02.2022. 15:39
0
ИЗВОР: СРНА

У Скупштини Црне Горе сутра ће бити још мање гласова посланика за подршку Влади, оцијенио је вицепремијер Дритан Абазовић, након што није изгласан дневни ред данашње сједнице парламента на којем је било и његово разрјешење.

Абазовић је рекао новинарима да ће то бити одговор на, како је навео, причу око воље народа.

- Ствар је недвосмислена. Немам никакав коментар, једина тенденција коју сви заједно у овом тренутку треба да имамо јесте да нађемо одрживо рјешење које ће земљу да гурне напријед - додао је Абазовић.

Генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић оцијенио је да би оставка премијера Здравка Кривокапића била логичан слијед догађаја након што у парламенту није било расправе о његовом приједлогу за разрјешење Абазовића, јер предложени дневни ред није добио потребну већину.

- Воља грађана је данас недвосмислено демонстрирана - сматра Радованић.

Предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Демократа Алекса Бечић напоменуо је да је опозиција на данашњем гласању имала другачији приступ од прошлогодишњег, када је смијењен министар правде Владимир Лепосавић.

- Остављам вам да логицирате и закључујете о принципијелности тог приступа - рекао је Бечић новинарима и додао да нису жељели да рјешавају кадровска питања уколико не постоји договор унутар парламентарне већине.

На питање ко је од посланика подржао дневни ред, Бечић је одговорио да је опозиција та која је доминантно била уздржана.

- Не бих дефинитивно говорио прије него што видим евиденцију гласања. Демократски фронт је подржао дневни ред, Демократе су остале принципијелне најавама да неће подржати разрјешење Абазовића, као што нисмо подржали интерпелације, нити смјене владе - рекао је Абазовић.

Посланик Социјалдемократске партије Рашко Коњевић рекао је да су посланици ове странке били уздржани приликом гласања да се не дневни ред сједнице стави иницијатива за смјену Абазовића, јер, како је рекао, посљедице треба да сноси цијела Влада.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 12m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 26m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 16m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 31m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 14m
    0