Адријана Милидраг Кошарац нови супспецијалиста ендокринологије у Болници „Србија“

24.08.2022. 11:22
2
ИЗВОР: katera.news

Одсјек за ендокринологију Болнице „Србија“ богатији је за још једног супспецијалисту, др Адријану Милидраг Кошарац.

Она je истaкла да је ендокринологија грана медицине која се бави дијагностиком и лијечењем хипофизе и њој подређених жлијезда, метаболизмом калцијума, остеопорозом, поремећајем раста, као и најчешћом болести данашњице, поремећајем регулације шећера.

- Главне тегобе којим се манифестује дијабетес мелитус су губитак тјелесне тежине, појачана жеђ, учестало измокравање. Ендокринолог преузима бригу о пацијентима, савјетујући их о правилној исхрани, пратећи вриједности гликемија и настојећи да превенцијом спријечи појаве компликација које могу да буду веома озбиљне - истакла је Милидраг Кошарац.

Према њеним ријечима, осим дијабетеса, ендокринолог се бави и болестима штитне жлијезде, стерилитетом, менопаузом, остеопорозом, метаболичким поремећајима и поремећајима хормона.

- У случају наглих промјена расположења, неконтролисане жеђи и глади, учесталог мокрења, промјена тјелесне тежине, изостанка циклуса, умора, високоб крвног притиска који се не може регулисати лијековима, потребно је обратити се ендокринологу поручила је др Милидраг Кошарац.

Др Адријана Милидраг Кошарац завршила је Медицински факултет у Фочи 2009. године. У Болници „Србија“ запослена је од 2012. године. Специјалистистички испит из интерне медицине положила је 2018. године, а стручно усавршавање из области ендокринологије и дијабетологије завршила је у јулу 2022. године.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Zoki 26.08.2022. 09:20
    Ko je Pavlović?
  • Generic placeholder image
    Nn 24.08.2022. 17:55
    Ode i ona kod Pavlovica, uskoro😄
Повезане вијести
Сладоје: Изузетно важна подршка пацијентима обољелим од епилепсије Сладоје: Изузетно важна подршка пацијентима обољелим од епилепсије
У марту бесплатни скрининг тестови на карцином грлића материце за жене са подручја Источног Сарајева У марту бесплатни скрининг тестови на карцином грлића материце за жене са подручја Источн...
Акцијом давања крви почели "Дани болнице Србија" Акцијом давања крви почели "Дани болнице Србија"
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 49m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 51m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 44m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 52m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 49m
    0