Агић: Бројање гласова из Приједора спорије због нових наредби ЦИК-а

18.10.2022. 20:08
0
ИЗВОР: srna.rs

У Главном центру за бројање у сарајевској "Зетри" у току је контролно бројање гласачких листића из Приједора за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, које иде спорије због нових наредби Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, рекао је Срни замјеник директора овог центра Ади Агић.

Агић је истакао да бројање иде спорије због наредби ЦИК-а за поновним пребројавањем листића и за остале нивое власти, као и због тога што се паралелно пребројавају и гласови пристигли поштом и из дипломатско-конзуларних представништава.

Он није коментарисао одступања од првобитних резултата, због тога што се, како је истакао, извјештаји из Главног центра за бројање шаљу контроли резултата која подноси извјештај ЦИК-у.

Агић је навео да је план Главног центра за бројање да се контролно пребројавање гласова за све нивое власти заврши до 22. октобра.

- Садашњим темпом би то требало бити остварено, али ако не буде неких непредвиђених ситуација, ако будемо нашли сав материјал на свом мјесту, ако не будемо морали тражити по другим врећама или ако не добијемо неку нов наредбу ЦИК-а - рекао је Агић.

Он је додао да је контролно бројање завршено за Бијељину, Бањалуку, Добој и Зворник.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 44m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 39m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 27m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 33m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 1m
    0