Акција добровољног даривања крви посвећена преминулом Драгану Драговићу (ФОТО)

16.11.2022. 11:44
0
ИЗВОР: katera.news

Удружење добровољних дaвалаца крви Сарајевско-романијске регије организовало је у Источној Илиџи акцију добровољног даривања крви, која је посвећена нашем преминулом суграђанину и члану овог удружења Драгану Драговићу.

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић рекла је да је на данашњу акцију пријављено око 70 давалаца, те да су смањене резерве крви свих крвних група у овој болници.

- У наредна четири дана биће организоване четири акције добровољног давалаштва којима ћемо попунити резерве и помоћи пацијентима који се лијече у овој, али и других медицинским установама – рекла је она.

Слика

Фото: katera.news

Како истиче, број добровољних давалаца се стално повећава, а до краја године биће организоване још двије акције.

Предсједник Удружења добровољних дaвалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић подсјетила је да је данашња акција посвећена члану овог удружења Драгану Драговићу.

- Драган је био редовни давалац, а посљедњих седам дана живота у Службу трансфузије у Болници "Србија" долазио је сваки дан, али није успио да донира крв. Овом акцијом желимо да испунимо његову посљедњу жељу и захвалимо му се за све спашене животе – рекла је она.

Слика

Фото: katera.news

Дејана Достанић је изјавила да крв дарује трећи пут, те да је то хуман гест којим се може спасити нечији живот.

Радомир Шеховац је истакао да је први пут даровао крв члану породице и да је тада схватио да је то драгоцјена течност која може да спаси живот.

- Постао сам редован давалац како бих помагато људима – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    9h 47m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    12h 34m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    8h 24m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    9h 42m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    12h 20m
    0