Aкција СИПА-e у Сарајеву: Осумњичени бивши премијер, министар и директор

07.12.2022. 09:05
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полицијски службеници агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, у склопу оперативне акције “Магнет”, на подручју Сарајева започели претресе стамбених и помоћних објеката и покретних ствари на више локација.

Наведене активности, како су навели у СИПА, спроводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и злоупотреба положаја или овлашћења прописана Кривичним законом ФБиХ.

- Претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево а у сарадњи са Федералном управом полиције и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево -додали су у СИПА.

Портал Кликс сазнаје да су предмет акције јавне набавке на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Осумњичени су бивши директор КЦУС-а Фарис Гавранкапетановић, бивши премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић (СДП), бивши кантонални министар здравства Златко Вуковић (СДП) и радница КЦУС-а Муведета Чедић.

Гавранкапетановић је био на челу КЦУС-а скоро 12 година, до 2012. године.

Мусић је био кантонални премијер од 2011. до 2012. године, а у истом периоду је Вуковић био на челу Министарства здравства.

Тужилаштво Кантона Сарајево је раније сумњичило Гавранкапетановића да је у периоду од 2004. до 2010. године несавјесним пословањем оштетио КЦУС за 23,5 милиона марака јер је, између осталог, склапао штетне уговоре у поступцима јавних набавки.

Тужилаштво га још сумњичи да је у КЦУС незаконито запослио 260 особа, да је са појединим упосленицима закључивао менаџерске уговоре те да је прикривао губитке у пословању клинике. Тужиоци су га теретили да је таквим поступцима остварио имовинску корист.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 7m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 31m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 46m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 15m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 25m
    0