Акцијом "Желим поново да упишем ЕТФ" обезбиједили бесплатан упис за шест најбољих студената

16.06.2021. 15:05
7
ИЗВОР: Катера

Удружење студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву покренуло је акцију „Желим поново да упишем ЕТФ“, коју могу подржати дипломирани инжењери електротехнике и запослени на ЕТФ у Источном Сарајеву.

Студент четврте године ЕТФ, смјер Рачунарство и информатика и потпредсједник Студентског удружења „Стелекс“ Стефан Лакета рекао је у изјави за Катеру да се поменутом акцијом обезбјеђују средства за упис шест најбољих студената на пријемном испиту.

- То се односи на по два студента за сва три студијска смјера, а то су Рачунарство и информатика; Аутоматика и електроника и Електроенергетика. И сада и прошле године тој акцији се одазвао велики број дипломираних инжењера електротехнике, који су студије завршили на нашем факултету и који раде на истом  – истакао је Лакета.

Лакета додаје да су прошле године обезбијеђена средства за упис 45 студената, а новчани износ трошкова уписа, почев од трошкова за пријемни испит, административних трошкова, уписа семестара, трошкова чланарине за библиотеку и испитних свесака износе 190 КМ.

Студент чеврте године ЕТФ, смјер рачунарство и информатика Озрен Шебез, каже да су овом акцијом жељели мотивисати будуће студенте да упишу студије електротехнике у Источном Сарајеву, те им олакшати трошкове уписа.

- Жељели смо на овај начин да их подстакнемо и финансијски им олакшамо, али исто тако смо хтјели да им покажемо, да се поред факултета, и удружења се боре за своје студенте. Због тога желим да будући студенти у што већем броју долазе и уписују факултет овдје – рекао је Шебез.

Слика

Продекан за наставу на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале рекао је за Катеру да факултет апсолутно подржава акцију „Стелекса“, јер се ради о лијепој идеји која је значајна и вриједна из више разлога.

- Првенствено, из  разлога што је то одлична финансијска помоћ, прије свега, родитељима будућих бруцоша, јер знамо да је корона сигурно многе родитеље довела у незавидан положај због посла, а затим јер су ту можда будући бруцоши из социјално-угрожених категорија, тако да ће ова помоћ бити значајна за сваког будућег студента – каже Лале.

Лале каже да је прилика да „Стелекс“ финансира уписне трошкове за најбоље рангиране бруцоше мотив и будућим бруцошима и садашњим матурантима да остварују што боље резултате. 

Он је додао да је од понедјељка, 14. јуна, почела припремна настава за око 50 пријављених кандидата за упис на Електротехнички факултет у Источном Сарајеву.

- Настава се одвија сваки дан по пет часова у нашем великом амфитеатру, а са будућим бруцошима ради наш професор Видан Говедарица, који ће предавати  на неколико предмета математике, заједно са два асистента. Настава се завршава у суботу, а у наредни понедјељак ће имати тест провјере знања – рекао је Лале и додао да је  припремна настава бесплатна.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Stanko Glišić 18.06.2021. 11:48
    👏
  • Generic placeholder image
    Miljan 17.06.2021. 14:27
    Podrška za buduće inženjere.
  • Generic placeholder image
    Dragan 17.06.2021. 12:47
    Bravo za Steleks
  • Generic placeholder image
    Nada 17.06.2021. 12:05
    Studenti imaju priliku da uce od jednog od najboljih profesora iz oblasti matematike
  • Generic placeholder image
    Goran 17.06.2021. 10:39
    Respect.
  • Generic placeholder image
    Dragana 17.06.2021. 10:21
    Ovo je i više nego potrebno za mladu i talantivanu djecu koje roditelji nisu u mogućnosti poslati na fakultete.
  • Generic placeholder image
    Biljana 16.06.2021. 20:40
    Treba podržati omladinu, svaka čast ovim mladim ljudima. Kao roditelj želim da ih podržim.
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 16m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 12m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 16m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 9m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 0m
    0