Akcijom "Želim ponovo da upišem ETF" obezbijedili besplatan upis za šest najboljih studenata

16.06.2021. 15:05
7
IZVOR: Katera

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu pokrenulo je akciju „Želim ponovo da upišem ETF“, koju mogu podržati diplomirani inženjeri elektrotehnike i zaposleni na ETF u Istočnom Sarajevu.

Student četvrte godine ETF, smjer Računarstvo i informatika i potpredsjednik Studentskog udruženja „Steleks“ Stefan Laketa rekao je u izjavi za Kateru da se pomenutom akcijom obezbjeđuju sredstva za upis šest najboljih studenata na prijemnom ispitu.

- To se odnosi na po dva studenta za sva tri studijska smjera, a to su Računarstvo i informatika; Automatika i elektronika i Elektroenergetika. I sada i prošle godine toj akciji se odazvao veliki broj diplomiranih inženjera elektrotehnike, koji su studije završili na našem fakultetu i koji rade na istom  – istakao je Laketa.

Laketa dodaje da su prošle godine obezbijeđena sredstva za upis 45 studenata, a novčani iznos troškova upisa, počev od troškova za prijemni ispit, administrativnih troškova, upisa semestara, troškova članarine za biblioteku i ispitnih svesaka iznose 190 KM.

Student čevrte godine ETF, smjer računarstvo i informatika Ozren Šebez, kaže da su ovom akcijom željeli motivisati buduće studente da upišu studije elektrotehnike u Istočnom Sarajevu, te im olakšati troškove upisa.

- Željeli smo na ovaj način da ih podstaknemo i finansijski im olakšamo, ali isto tako smo htjeli da im pokažemo, da se pored fakulteta, i udruženja se bore za svoje studente. Zbog toga želim da budući studenti u što većem broju dolaze i upisuju fakultet ovdje – rekao je Šebez.

Slika

Prodekan za nastavu na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale rekao je za Kateru da fakultet apsolutno podržava akciju „Steleksa“, jer se radi o lijepoj ideji koja je značajna i vrijedna iz više razloga.

- Prvenstveno, iz  razloga što je to odlična finansijska pomoć, prije svega, roditeljima budućih brucoša, jer znamo da je korona sigurno mnoge roditelje dovela u nezavidan položaj zbog posla, a zatim jer su tu možda budući brucoši iz socijalno-ugroženih kategorija, tako da će ova pomoć biti značajna za svakog budućeg studenta – kaže Lale.

Lale kaže da je prilika da „Steleks“ finansira upisne troškove za najbolje rangirane brucoše motiv i budućim brucošima i sadašnjim maturantima da ostvaruju što bolje rezultate. 

On je dodao da je od ponedjeljka, 14. juna, počela pripremna nastava za oko 50 prijavljenih kandidata za upis na Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu.

- Nastava se odvija svaki dan po pet časova u našem velikom amfiteatru, a sa budućim brucošima radi naš profesor Vidan Govedarica, koji će predavati  na nekoliko predmeta matematike, zajedno sa dva asistenta. Nastava se završava u subotu, a u naredni ponedjeljak će imati test provjere znanja – rekao je Lale i dodao da je  pripremna nastava besplatna.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Stanko Glišić 18.06.2021. 11:48
    👏
  • Generic placeholder image
    Miljan 17.06.2021. 14:27
    Podrška za buduće inženjere.
  • Generic placeholder image
    Dragan 17.06.2021. 12:47
    Bravo za Steleks
  • Generic placeholder image
    Nada 17.06.2021. 12:05
    Studenti imaju priliku da uce od jednog od najboljih profesora iz oblasti matematike
  • Generic placeholder image
    Goran 17.06.2021. 10:39
    Respect.
  • Generic placeholder image
    Dragana 17.06.2021. 10:21
    Ovo je i više nego potrebno za mladu i talantivanu djecu koje roditelji nisu u mogućnosti poslati na fakultete.
  • Generic placeholder image
    Biljana 16.06.2021. 20:40
    Treba podržati omladinu, svaka čast ovim mladim ljudima. Kao roditelj želim da ih podržim.
Povezane vijesti
Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića
Slavija protiv Rudara i tradicije Slavija protiv Rudara i tradicije
„Dani Srbije u Srpskoj“: Projekcije četiri filma od 22. oktobra u Istočnom Novom Sarajevu „Dani Srbije u Srpskoj“: Projekcije četiri filma od 22. oktobra u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    1h 23m
    5
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    21h 29m
    0
  • Pacijent fizički napao doktoricu u Bratuncu
    23h 12m
    0
  • Šehovac: Alija Izetbegović - ratni zločinac jer je zemlju uveo u rat
    23h 8m
    11
  • Radnik "Elektro-Hercegovine" životno ugrožen nakon pada sa stuba
    20h 19m
    0