Ако и даље идете на посао у Кантону Сарајево, ове документе морате имати код себе

22.03.2020. 16:59
0
ИЗВОР: Агенције

С обзиром на одлуку Федералног штаба цивилне заштите о забрани кретања у периоду од 18 до 5 сати на подручју Федерације БиХ, МУП Кантона Сарајево је најавио своје активности те информисао оне који су изузетак у овој ситуацији о документима које морају посједовати.

МУП је нагласио обавезу придржавања ограничења о кретању те најавио да ће подузети активности с циљем провођења свих мјера на подручју Кантона Сарајево.

Изузетак од наведеног ограничења су запослени који су укључени у провођење мјера и активности рјешавања стања несреће узроковане појавом коронавируса (COVID-19) на подручју ФБиХ, као и запослени којима се процес рада одвија у смјенама, уз напомену да се ради о оним процесима рада којима ранијим одлукама није забрањено вршење дјелатности.

Приликом контроле од стране полицијских службеника са собом је потребно имати:

- личне идентификационе документе на основу којих се може провјерити њихов идентитет

- доказ о радном статусу (нпр. исказница одређеног органа, здравствене или друге установе, новинарске агенције, одређеног предузећа или сл.)

- потврду послодавца овјерену и потписану од стране одговорне особе којом се потврђује да је рад особе на коју се односи потврда организован у смјенама и неопходан за одржавање континуитета дјелатности.

Уколико послодавац својим радницима не издаје исказнице као вид доказа о радном статусу, потребно је да исто констатује приликом издавања потврде из претходног става.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево ће у складу са својим овлаштењима подузети законом прописане мјере и радње с циљем провођења Наредби надлежних органа и институција те ће евентуалне неодговорне појединце санкционисати у складу са законом и другим прописима.

- У случају да се затекну особе које крше Наредбу о забрани кретања напомињемо да ће исти бити санкционисани издавањам прекршајног налога или подношењем захтјева за покретање прекршајног поступка, а прописане санкције су од 500 до 1.500 КМ, односно, за родитеље или старатеље малољетника који почини прекршај од 400 до 1.200 КМ, уз напомену да ће према онима који буду затечени у прекршају и наставе са вршењем истог, односно, евентуално одбију да поступе по законитом наређењу полицијског службеника бити примјењена мјера лишења слободе - саопштено је из МУП-а КС.

У саопштењу се додаје да је и даље на снази Наредба којом се у потпуности забрањује кретање особа млађих од 18 и старијих од 65 година.

- Апелујемо на све грађане да се у потпуности придржавају Наредби донесених од стране надлежних органа и институција, те тиме дају свој допринос на спречавању ширења коронавируса због којег је проглашено стање несреће, односно, ванредно стање у цијелој Босни и Херцеговини - стоји у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Од 13. децембра почиње примјена Правилника о забрани пушења у ФБиХ Од 13. децембра почиње примјена Правилника о забрани пушења у ФБиХ
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 1m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 43m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 11m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 32m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 41m
    0