Акшамија поклонио књиге Народној библиотеци “Војислав Лубарда”

16.08.2022. 18:29
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Старији суграђани памте Асима и Јелисавку Акшамију, брачни и учитељски пар, које су животни путеви одвели из Рогатице у Сарајево, а затим преко Аустралије до Београда. Ипак, они су цијелог живота остали везани за Рогатицу и увијек су јој се враћали. Јелисавка је нажалост преминула у фебруару ове године, а њен Асим јој је испунио жељу да буде сахрањена у Рогатици.

Асим свједочи да је Јелисавка, као и он сам, гајила велику љубав према књизи. Тако је дошао на идеју да књиге које су брижно сакупљали деценијама поклоне новим генерацијама. Тим поводом данас је боравио у Рогатици гдје је Народној библиотеци “Војислав Лубарда” уручио наслове из личне библиотеке.

Ради се о укупно 215 публикација, од чега је 186 за одрасле, а 29 за дјецу. Међу поклоњеним књигама, 122 наслова библиотека до сада није посједовала. Акшамија је најавио да ће приликом сваке посјете Рогатици даровати још књига.

Пријем за Асима Акшамију уприличио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, који му је у знак захвалности уручио пригодан поклон.

Коментари 0
Повезане вијести
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Катерини приједлози књига за ову седмицу Катерини приједлози књига за ову седмицу
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 42m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 18m
    0