Албанци напали српског дјечака у Косовској Каменици

23.08.2021. 19:34
0
ИЗВОР: СРНА

Група албанских хулигана напала је данас у центру Косовске Каменице дванаестогодишњег дјечака српске националности Михајла С. и нанијела му повреде због којих је смјештен у болници, објавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је разговарао са дјечаковим оцем, који му је испричао да је његовог сина око 14.00 часова без икаквог повода напала група старијих Албанаца док се враћао из продавнице.

Дванаестогодишњег Михајла, ученика петог разреда Основне школе "Десанка Максимовић" у Косовској Каменици, према свједочењу његовог оца, хулигани су најприје почели да вријеђају на албанском језику, а потом су му нанијели повреде по лицу, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је поручио да ће Канцеларија за Косово и Метохију пружити сву расположиву помоћ нападнутом дјечаку и његовој породици, укључујући и најбољу његу за малог Михајла, који је, осим повреда, претрпио велики стрес.

- Михајло је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто Косово и Метохију. За такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иде на руку изгредницима - навео је Петковић.

Према његовој оцјени, Михајлове повреде и доживљени стрес, прије свега, представљају срамоту међународне заједнице, за коју "не постоје српске сузе и мука коју Срби на Косову и Метохији сваког дана доживљавају".

- Нажалост, антисрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима. Због тога још једном тражимо да се повећа безбедност у српским срединама на простору Косова и Метохије - нагласио је Петковић.

Он је истакао да Канцеларија за Косово и Метохију од међународних организација захтијева да изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице напада на Србе. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
"Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа" "Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа"
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 36m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 16m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 28m
    0