Албанци не желе смиривање тензија

03.08.2022. 19:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Постављање табле са ознаком терористичке ОВК у етнички мјешовитом селу Кишница код Грачанице показује да Албанци не желе смиривање тензија и нормалан суживот са Србима јер им они сметају, рекла је предсједник Локалног одбора за јавну безбједност Снежана Јовановић.

- Нису само овакве табле знак провокације. Напади на Србе у Кишници су вербални, а и физички, недавно су каменоване породице Трајковић и Крстић. Албански омладинци који изазивају инциденте окупљају се у парку и изазивају овакве провокације на готово дневном нивоу - каже Јовановић.

Она је навела да су инциденти, које чине Албанци, довели до тога да се Срби не осјећају пријатно у свом родном мјесту.

Јовановићева је указала да су међуетнички односи лоши, што је довело до тога да се број Срба у Кишници смањи за чак пет пута.

- Не постоји добра воља са албанске стране да се односи среде и да сви живимо у миру. У Кишници има места за све. Остало је још 114 Срба, што је мала цифра која је раније била знатно већа - рекла је Јовановићева за портал "Косово онлајн".

Албанци су, додала је, сада већинска заједница у Кишници и није им драго што тих 114 Срба и даље ту живи, те да је очигледна да провокацијама и таблама које постављају покушавају да узнемире Србе и на неки начин врше притисак.

- Полиција ради само оно што мора, али ми смо сведоци да не обавља свој посао како треба. Ако се тражи појачано присуство патрола и веће ангажовање и ако са друге стране они траже кривицу у Србима, а не у Албанцима који нас каменују и постављају овакве табле, онда је јасно да нема добре воље - истакла је Јовановићева.

У насељу Кишница, надомак Грачанице гдје је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мјешовитог мјеста, данас је црном бојом прецртан назив на српском језику. Постављена је и табла са ознаком терористичке ОВК /УЧК/ на путу од српског дијела Кишнице ка дијелу насељеном Албанцима, и то у непосредној близини дјечијег игралишта. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 28m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 43m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 1m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 53m
    0