Албанска лука прима мигранте послате из Италије

07.02.2024. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Албанска лука Шеђин требало би да прими мигранте из Африке, Азије и са Блиског истока послате из Италије у оквиру споразума који је изазвао критике група за људска права.

Споразум, за који се очекује да ће га албански парламент сутра ратификовати, омогућиће Италији да изгради центре за обраду миграната на територији ове балканске земље, једне од најсиромашнијих и најнеразвијенијих у Европи.

То је први примјер земље изван ЕУ која прихвата мигранте у име једне чланице ЕУ, што је дио кампање за сузбијање нелегалних имиграција.

Мигранти који стигну у Италију биће превезени чамцима до бивше морнаричке луке, сада популарне туристичке дестинације на сјеверној обали Албаније.

Мигранти ће из Шеђина бити одведени у унутрашњост до Гјадера, малог града удаљеног око 15 минута вожње, гдје ће бити смјештени до обраде њихових докумената. У оба центра у Шеђину и у Гјадеру радиће италијанско особље.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
Заплијењено 250 килограма кокаина Заплијењено 250 килограма кокаина
Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
Најчитаније
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  12h 11m
  3
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  7h 36m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  12h 2m
  0
 • Милутин Миланковић - Један од највећих свјетских умова
  12h 54m
  0
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  3h 11m
  0