Александра Цинцо: Љубав ка музици од раног дјетињства (ВИДЕО)

06.11.2021. 13:25
1
ИЗВОР: Катера

Александра Цинцо из Источног Сарајева тренутно учествује у трећем кругу „онлајн“ такмичења „Days Covers , гдје такмичар који се пласира у четврти круг добија своју пјесму и спот или „cover“ неке друге пјесме.

Цинцо у разговору за Катеру каже да јој публика може помоћи на начин што ће коментарисати, дијелити и у што већем број прегледати видео на платформи и „Јутјбу“ каналу „TV Society Days“.

Она каже да је највећа помоћ коју би добила заправо што већи број прегледа на „Јутјубу“, како би могла проћи у наредни круг такмичења.

Александра Цинцо се од раног дјетињства бави музиком и током школовања учествовала је на великом броју школских приредби, као и на бројним такмичењима.

Слика

Паралелно са основном и средњом школом похађала је и приватни музичку школу „Basics“, те учествовала на такмичењима „Мали Композитор“, „Пинкове звездице“ и онлајн такмичењу „Д-мол“.

Такмичење „Мали Композитор“ било је моје прво такмичарско искуство, које се догодило у четвртом разреду основне школе и представља предивно искуство за мене. У „Пинковим звездицама“ сам доспјела до трећег круга – каже Цинцо.

Додаје да је учествовала и на аудицијама за такмичења Ритам Европе, Чаролија и Ђурђевдански фестивал.

Посебно бих издвојила и гостовање у емисији „Коначно петак“, гдје сам пјевала пред Александром Радовић, по којој сам и добила име – додаје Цинцо.

Према њеним ријечима, музика је нешто што је испуњава од раног дјетињства и што обожава да ради, те истиче да је љубав ка музици осјетила још уз мајку, која је свирала хармонику у ранијем периоду.

Додаје, да је мајка њу и сестру уписала у основну музичку школу, на одсјек хармоника и да је одатле све кренуло.

Слика

- Са учитељицом Данијелом Лукетом сам пјевала разне пјесмице, док ме је она пратила на хармоници и тада су она и моја мајка откриле да имам таленат за музику и пјевање, те годину дана касније почињем и сама да свирам хармонику – каже Александра.

У основној школи је била члан хора, у трећем разреду, и од тада је била стални учесник свих школских представа.

- Мој први учитељ пјевања био је Пеђа Харт, који је држао музичку секцију у Дјечијој библиотеци. Тада сам знала да је музика мој пут којим требам да кренем и то је нешто што ме сада чини најсрећнијом – каже Цинцо.

Александра каже да ће по завршетку средње музичке школе сасвим сигурно уписати студије на Музичкој академији, те додаје да је продукција такође нешто што је посебно привлачи.

Већ двије године, Александра је члан Српског пјевачког друштва „Слога“ из Сарајева, те додаје да је то прелијеп позив.

- Пјевање на литургијама је нешто што храни душу љубављу, топлином и позитивним емоцијама, и увијек када се вратим кући, дођем као нова особа са осмијехом на лицу – каже Александра.

Снимак који можете погледати и помоћи Александри да се пласира у наредни круг такмичења

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Snezana Muharemovic 07.11.2021. 01:47
    Aleksandru poznajem od njenog ranog djetinjstva.Divno i lijepo vaspitano,talentovano djevojce.Sve pohvale za njen rad I trud I nadam se da ce neko prepoznati njen talenat I ljubav prema muzici.
Повезане вијести
Одржан величанствени концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ (ФОТО) Одржан величанствени концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ (ФОТО)
Вечерас хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ Вечерас хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“
У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 34m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 40m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 59m
    0