Амбасада Русије: Осудити антидејтонске изјаве Дениса Бећировића

24.03.2023. 15:16
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Амбасада Руске Федерације у БиХ обратила је пажњу на оцјене које је изнио бошњачки члан Предсједништва БиХ Дениса Бећировића, у вези одлуке Владе Републике Српске о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије у БиХ, саопштено је из ове Амбасаде.

Из Амбасаде подсјећају да Денис Бећировић назива ову одлуку трагикомичном.

- Онда како он карактеризује своју сопствену одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар стварно мисли да је принципијелна? Сматрамо гнуснима изразе уз помоћ којих члан Предсједништва БиХ описује легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика. Читајући "дјело" Дениса Бећировића не може се избјећи постављања законитог питања - а чији јесте вазал сам Бећировић, када он прича о "проатлантској теми", о којој нема сагласности ни у Предсједништву БиХ нити по читавој БиХ - поручују из Амбасаде.

Из Амбасаде наглашавају да "изазива буквално запрепашћење када политичар из БиХ позива стране државе да уведу санкције против својег - нека политичког опонента - али ипак против држављанина БиХ".

- Зар је то суверена акција? Више личи на ситно потказивање и додворавање својим западним менторима. И апсолутно се никако не косе са здравим разумом ријечи Бећировића о сумњивости "постојања нижих административно - територијалних јединица, створених 21. новембра 1995. године". Ово није нешто друго него директна пријетња Дејтонском мировном споразуму - наводе из Амбасаде.

Из Амбасаде очекују од гараната Мировног споразума одлучну и недвосмислену осуду овакве антидејтонске изјаве.

Подсјећамо, бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић најоштрије је осудио одлуку Владе Републике Српске да се "неовлаштено мијеша у вањску политику БиХ и да доноси трагикомичне одлуке о прекиду односа са дипломатама Сједињених Америчких Држава и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ".

Коментари 0
Повезане вијести
Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
Наставак сарадње са Црвеним крстом Швајцарске и турским Црвеним полумјесецом Наставак сарадње са Црвеним крстом Швајцарске и турским Црвеним полумјесецом
И власт хоће да убрза довођење страних радника у БиХ И власт хоће да убрза довођење страних радника у БиХ
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  14h 47m
  6
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  23h 40m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  2h 59m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  2h 55m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  17h 29m
  0