Амфилохије: Расправа о закону послије Божића

26.12.2019. 17:28
0
ИЗВОР: Sputnjik

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, након разговора са премијером Црне Горе Душком Марковићем, саопштио је да не желе да се закон о слободи вјероисповести укине, већ да се донесе кроз дијалог са црквом и осталим вјерским заједницама.

Он је истакао да неки дјелови закона свађају, а не мире народ, те да се морају усагласити и позвао да се доношење закона одгоди за период послије Божића.

- Разговарали смо, ми желимо да Влада овакав Приједлог закона треба да одложи за период послије Божића, а не да се свађамо кад је Божић... -навео је Амфилохије новинарима испред Владе.

Он се захвалио премијеру на позиву и поручио да је Марковић показао да је разуман човјек.

- Понављамо да ми желимо не да се укине закон који је предвиђен него да тај закон буде донесен кроз дијалог са црквом и са осталим вјерским заједницама. Тог дијалога до сада није било и ми сада тражимо да се овако како је формулисано мијењају неки дијелови тога закона који апсолутно не доносе мир него неспокојство и несрећу, према томе тражимо да се то одгоди за послије Божића, да се не свађамо око Божића - рекао је Амфилохије.

Коментари 0
Повезане вијести
Служен помен поводом двије године од упокојења митрополита Амфилохија Служен помен поводом двије године од упокојења митрополита Амфилохија
Митрополит Јоаникије: У саборној цркви нема подјела на Србе и остале Митрополит Јоаникије: У саборној цркви нема подјела на Србе и остале
Митрополит Јоаникије: Није нам до свађе са браћом Митрополит Јоаникије: Није нам до свађе са браћом
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 9m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 44m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 43m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 10m
    0