Андреа Делић побједник овогодишњег "Кинеског моста"

17.05.2021. 19:54
0
ИЗВОР: Катера

Студент катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Андреа Делић побједник је овогодишњег, јубиларног 20. такмичења у познавању кинеског језика, културе, традиције и историје "Кинески мост", који је због пандемије вируса корона одржан у "онлајн" верзији.

Друго и треће мјесто освојили су Анђела Ковачевић и Ана Симић, такође са катедре за синологију Филозофског факултета у Палама.

Најбољи таленат на овогодишњем такмичењу представила је Катарина Јовичић са Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, док је утјешну награду на такмичењу освојила је Нина Абазовић са катедре за синологију Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Студенти са професорима/Фото: Уступљена фотографија

На такмичењу које је ове године одржано у "онлајн" верзији, шест такмичара су, кроз тачке говора и талента, показали завидно знање не само у сфери познавања кинеског језика, него и у другим аспектима кинеске културе и умјетности, рекли су за Катеру са ове катедре.

Жири овогодишњег такмичења био је разнолик, а чинили су га представници Амбасаде НР Кине у БиХ, представници конфуцијевих института у Сарајеву и Бањој Луци, цијењени стручњаци из области синологије из иностранства, представник Кинеске новинске агенције у БиХ, као и професори са Катедре за синологију Универзитета у усточном Сарајеву.

Слика

Студенти са професорима/Фото: Уступљена фотографија

Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву је и ове године успјешно организовала највећу и најзначајнију манифестацију везану за кинеску културу и језик, те су овим успјешним такмичењем, уз помоћ својим сарадника, конфуцијевих института у Сарајеву и Бањој Луци, те још једном допринијела позитивном тренду ширења импозантне кинеске културе на овим просторима.

Катедра за синологију исказује посебну захвалност Амбасади Народне Републике Кине у БиХ и директору Асоцијације босанско-кинеско пријатељство Фаруку Борићу, на несебичној помоћи и подршци на свим пројектима Катедре.

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 3m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    5h 10m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    10h 38m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    12h 52m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    13h 40m
    0