Andrea Delić pobjednik ovogodišnjeg "Kineskog mosta"

17.05.2021. 19:54
0
IZVOR: Katera

Student katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Andrea Delić pobjednik je ovogodišnjeg, jubilarnog 20. takmičenja u poznavanju kineskog jezika, kulture, tradicije i istorije "Kineski most", koji je zbog pandemije virusa korona održan u "onlajn" verziji.

Drugo i treće mjesto osvojili su Anđela Kovačević i Ana Simić, takođe sa katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta u Palama.

Najbolji talenat na ovogodišnjem takmičenju predstavila je Katarina Jovičić sa Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, dok je utješnu nagradu na takmičenju osvojila je Nina Abazović sa katedre za sinologiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Slika

Studenti sa profesorima/Foto: Ustupljena fotografija

Na takmičenju koje je ove godine održano u "onlajn" verziji, šest takmičara su, kroz tačke govora i talenta, pokazali zavidno znanje ne samo u sferi poznavanja kineskog jezika, nego i u drugim aspektima kineske kulture i umjetnosti, rekli su za Kateru sa ove katedre.

Žiri ovogodišnjeg takmičenja bio je raznolik, a činili su ga predstavnici Ambasade NR Kine u BiH, predstavnici konfucijevih instituta u Sarajevu i Banjoj Luci, cijenjeni stručnjaci iz oblasti sinologije iz inostranstva, predstavnik Kineske novinske agencije u BiH, kao i profesori sa Katedre za sinologiju Univerziteta u ustočnom Sarajevu.

Slika

Studenti sa profesorima/Foto: Ustupljena fotografija

Katedra za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu je i ove godine uspješno organizovala najveću i najznačajniju manifestaciju vezanu za kinesku kulturu i jezik, te su ovim uspješnim takmičenjem, uz pomoć svojim saradnika, konfucijevih instituta u Sarajevu i Banjoj Luci, te još jednom doprinijela pozitivnom trendu širenja impozantne kineske kulture na ovim prostorima.

Katedra za sinologiju iskazuje posebnu zahvalnost Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH i direktoru Asocijacije bosansko-kinesko prijateljstvo Faruku Boriću, na nesebičnoj pomoći i podršci na svim projektima Katedre.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 59m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 50m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 37m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 3m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 45m
    0